Lavrov spune că mai multe state din UE și NATO voiau să ceară ajutorul Rusiei, dar „tovarășii mai mari” s-au opus

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Zvezda TV, canalul Ministerul Apărării rus
Imagini din timpul transportului ajutorului medical din Rusia către Italia, sursă foto: Zvezda TV, canalul Ministerul Apărării rus

Serghei Lavrov a afirmat că mai multe state din UE și NATO ar fi vrut să ceară ajutorul Rusiei, dar „tovarășii mai mari” s-au opus.

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a declarat că un număr de „tovarăși mai mari" din țările UE nu permit să se ceară ajutor de la Rusia în lupta împotriva pandemiei coronavirusului, transmite publicația rusă „Kommersant", citată de Pagina de Rusia.

„Știm din diverse surse că o serie de țări din Europa, Uniunea Europeană și inclusiv NATO nu ar fi deranjate să adopte calea italiană și să ne contacteze pentru un anumit tip de asistență în care avem cu adevărat avantaje comparative bune. „Tovarășii mai mari" nu le permit acest lucru", a spus Lavrov într-un interviu cacordat postului tv rusesc de stat "Pervîi".

Lavrov nu a precizat cine sunt „tovarășii mai mari" care blochează cererile de ajutor rus, mai anunță sursa citată.

În perioada 22-25 martie 15 avioane au dislocat în Italia aproximativ 100 de virologi, epidemiologic, alte cadre medicale, dar și militari ruși în contextul crizei generate de noul coronavirus.

Prezența trupelor Moscovei în Italia a generat un imens scandal internațional, Moscova fiind acuzată că folosește ajutorul umanitar în scop propagandistic și a infiltrat agenți GRU în Italia.

CITEȘTE ȘI: Trupele ruse și-au încheiat misiunea în Italia. Moscova anunță că își aduce acasă personalul

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel