Urmărește emisiunea live



Lansatoarele de grenade RGW-90 au fost puse la treabă în Mariupol (Video). Militarii ucraineni prezintă imagini cu momentul atacării forţelor ruse

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii regimentului „Azov” au folosit cu succes lansatorul de grenade german RGW-90 Matador împotriva vehiculelor blindate ruseşti. Pe paza unui material video publicat în urmă cu câteva ore pe reţele de socializare, rezultă că militarii ucraineni ai regimentului Azov continuă să provoace pierderi serioase în rândul trupelor ruse invadatoare care vor să cucerească oraşul Mariupol

În urmă cu câteva ore, regimentului Azov, ai cărui militari apără în aceste zile oraşul Mariupol pentru a nu cădea în mâinile forţelor ruse de ocupaţie, a publicat un nou material video pe pagina sa de Twitter în care prezintă modul în care lansatorul de grenade german RGW-90 Matador este folosit în luptele urbane.

După cum precizează analiştii militari ai publicaţiei Defense Express, care au analizat materialul video, în timpul luptelor urbane, un al transportor blindat de trupe al forţelor ruse de ocupaţie a fost distrus.

Ieri, militarii ucraineni ai Regimentului Azov au publicat un scurt material video la care au ataşat şi un scurt comunicat în care precizează următoarele: Apărarea Mariupolui continuă. În ciuda forțelor copleșitoare ale inamicului, luptătorii Regimentului Azov efectuează un contraatac.

Militarii ucraineni ai regimentului Azov au lăsat în mod intenţionat să se vadă că folosesc, printre altele, şi lansatoare de grenade RGW-90 Matador. Pentru câteva secunde, în materialul video, în partea strângă a imaginii poate fi observat un alt militar ucrainean care ţine pe umăr un RPG-7.

În ceea ce privește caracteristicile RGW-90, acest lansator de grenade are o greutate de 9 kg și o lungime de 1 metru, iar muniția sa poate străpunge până la 500 mm de blindaj.

În ceea ce privește locul în care au fost surprinse aceste imagini, singurul loc în care la această oră se poartă lupte urbane este oraşul Mariupol, care este înconjurat de la începutul lunii martie de trupele ruse și continuă să fie apărat de militari ai regimentului „Azov”, pușcașii marini, grăniceri și alte forțe de securitate ucrainene.

Primele informații despre transferul mai multor lansatoare RGW-90 Matador către Ucraina au apărut la sfârşitul lunii martie. 

La momentul respectiv, cotidianul german Bild preciza că Ucraina a achiziționat un număr semnificativ de lansatoare multifuncționale de grenade RGW90 HH „Matador”.

Ulterior, au apărut informaţii ca Ucraina a cumpărat 5.100 de arme antitanc RGW90 HH „Matador”, produse de compania germană Dynamit Nobel Defense. Primul lot mare de arme antitanc (2650 de unități), a cărui achiziție a fost aprobată de guvernul german, a fost livrat către Ucraina chiar la sfârşitul lunii martie.

Totalul sistemelor RGW90 HH „Matador” achiziţionate de Ucraina este de 5.100 de exemplare. Restul de 2.450 sunt în prezent în proces de producție și vor fi livrate în Ucraina în loturi mici până la sfârșitul lunii mai. Prețul de achiziție pentru cele peste 5.000 de sisteme RGW90 HH este de aproximativ de 25 de milioane de euro.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel