Chiar dacă sunt depăşiţi numeric, militarii ucraineni din Mariupol contraatacă forţele ruse invadatoare (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

La Mariupol, în ciuda superiorității numerice a forțelor ruse invadatoare, militarii ucraineni ai Regimentului Azov continuă să reziste bombardamentelor şi chiar desfăşoară contraatacuri, provocând pierderi grele în rândul militarilor ruşi.

Acest lucru a fost relatat în urmă cu puţin timp pe canalul de Telegram al Regimentului Azov, ai cărui militari apără în aceste zile oraşul Mariupol pentru a nu cădea în mâinile forţelor ruse de ocupaţie.

„Apărarea Mariupolui continuă. „În ciuda forțelor copleșitoare ale inamicului, luptătorii Regimentului Azov efectuează un contraatac”, se arată într-un scurt comunicat la care este ataşat şi un material video.

După cum se poate observa în materialul video ataşat, realizat cu o dronă, câţiva militari ucraineni reuşesc să prindă într-o ambuscadă o coloană formată din mai multe autoturisme folosite de forţele ruse o ocupaţie, care prezintă însemne cu litera Z.

După cum relatează mass-media ucraineană, dar şi cea occidentală, agresiunea Rusiei a provocat una dintre cele mai mari catastrofe umanitare în oraşul Mariupol. Forţele ruse de ocupaţie bombardează fără să ţine cont de natura clădirilor, pentru ei toate sunt tine, plus că blochează şi organizarea de coridoare umanitare.

Primarul Mariupolului a spus anterior că de la începutul invaziei ruse, până la 20.000 de civili au murit în oraș. Potrivit Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, la Mariupol au fost înregistrate 13 crematorii mobile rusești pentru a curăța străzile de cadavrele civililor morți.

Astfel, ruşii încearcă să-şi ascundă atrocităţile, vizaţi fiind probabil şi cei care au rămas în viaţă şi pot oferi detalii despre crimele comise de aceştia. Potrivit relatărilor mass-mediei ucrainene, aproximativ 120.000 de civili au rămas blocaţi în oraşul Mariupol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel