Lansările de rachete de pe un submarin rusesc au declanșat o alarmă falsă la baza aeriană americană din Ramstein

Ionel Copcea |
Data publicării:

Postul de televiziune american CNN a informat, pe 15.12.2020, citând surse militare, că, în timpul executării unui exercițiu militar în Rusia, la o bază americană din Germania s-a declanșat alarma, care semnalează lansarea reală de rachete balistice.

Potrivit postului de televiziune CNN, acest lucru s-a întâmplat la baza americană din localitatea germană Ramstein, cea mai mare din Europa, și, timp de câteva minute, a existat o anumită incertitudine, până când semnalul s-a oprit.

După cum rezultă din informația prezentată de televiziune, alarma s-a declanșat după ce sateliții americani de cercetare au identificat lansarea de instrucție a patru rachete balistice intercontinentale, de pe un submarin rusesc din Marea Okhotsk.

,,Comandamentul Forțelor Americane din Europa a anunțat că armata a primit un semnal prin sistemul de avertizare despre lansarea reală a rachetelor. Centrul de conducere a respectat regulile corespunzătoare și a acționat în timp util, pentru a asigura o notificare promptă și exactă către tot personalul desemnat”, se arată într-un comunicat de presă al comandamentului, citat de CNN.

Pe de altă parte, Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a anunțat că avioanele americane nu au fost ridicate în aer. Lansarea de rachete a fost identificată ca parte a unui exercițiu regional și, în câteva minute, centrul de conducere a luat din nou măsurile necesare și a furnizat notificări adecvate.

Potrivit CNN, informările militarilor nu au precizat că este vorba despre lansarea de rachete de pe teritoriul rus, dar sursele canalului de televiziune au confirmat acest lucru. După cum a declarat una dintre acestea, Rusia, în baza procedurilor normale pentru un astfel de eveniment, a avertizat cu privire la exercițiu, cu câteva zile înainte, prin emiterea unei notificări pentru piloți.

,,Comandamentul Strategic al SUA a reușit să confirme rapid că rachetele nu erau periculoase, deci nu este clar ce a declanșat alarma”, au precizat sursele.

Exercițiul din Marea Okhotsk a avut loc pe 12 decembrie. Submarinul nuclear Vladimir Monomakh a lansat, pentru prima dată, din imersiune, o salvă formată din patru rachete Bulava. Toate ogivele acestora au lovit țintele amplasate într-un poligon din Regiunea Arkhanghelsk.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel