La un pas de o nouă tragedie. Un alt F-22 a avut probleme cu trenul de aterizare (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul zilei de marţi, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imagini, preluat ulterior şi de publicaţiile de specialitate din domeniul aviaţiei militare, cu un alt avion F-22 Raptor care a avut probleme la trenul de aterizare.

Publicaţiile Air Force Times şi Aero Time au precizat că un alt avion F-22 Raptor, alocat 325th Fighter Wing, a fost avariat după ce trenul de aterizare din partea stângă nu s-a deschis corespunzător, pilot fiind forţat să efectueze o aterizare de urgenţă. 

Publicaţia Air Force Times precizează, citând un purtător de cuvânt al 325th Fighter Wing, că incidentul a avut loc pe 22 martie 2022 la baza aeriană Eglin a U.S. Air Force din Florida. Pilotul implicat în accident a fost externat din spital și se află în stare bună. O anchetă cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul este în curs de desfășurare.

Coincidenţă sau nu, cu fix un an în urmă, pe 15 martie 2021, un alt avion F-22 alocat tot 325th Fighter Wing, a avut probleme serioase cu trenul de aterizare din faţă, efectuat o aterizare de urgenţă tot la Baza Aeriană Eglin a U.S. Air Force din Florida.

Publicaţia Aero Time chiar s-a întrebat dacă nu cumva pe reţele de socializare circula o imagine de la incidentul de anul trecut, dar imortalizata dintr-un alt unchi. Din păcate nu a fost aşa, iar accidentul aviatic petrecut marţi, 22 martie 2022, a fost confirmat chiar de către reprezentanţii Bazei Aeriane Eglin.

Publicaţia Air Force Times aminteşte că este cunoscut faptul că multe avioane F-22 au probleme la trenul de aterizare.

O inspecție efectuată anul trecut de către Air Combat Command la toate avioanele F-22 Raptor de la Baza Eglin, plus la alte 10% dintre avioanele F-22 de la alte baze aeriene, a constatat că cel puțin unul din cinci avioane din inventarul total de F-22 avea un tren de aterizare montat incorect.

Nu este clar dacă configurarea trenurilor de aterizare într-un alt mod decât cel specificat în manualul de instrucțiuni le oprește de la desfășurare sau dacă aviatorii le manipulează diferit pentru a rezolva o problemă cauzată de efectuarea acesteia conform specificațiilor manualului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel