La un pas de o nouă tragedie. Un F-22 a avut probleme cu trenul de aterizare (Foto)

S.I. Catalin / 16 Martie 2021 / 10:44

În cursul zilei de ieri, pe reţele de socializare, au apărut mai multe imagini, preluat ulterior şi de publicaţiile de specialitate din domeniul apărării, cu un avion F-22 Raptor care a avut probleme la trenul de aterizare.

Publicaţiile The War Zone şi The Aviationist au precizat că un avion F-22 Raptor, alocat 325th Fighter Wing, a suferit avarii minor după ce trenul de aterizare din faţă nu s-a deschis corespunzător, pilot fiind forţat să efectueze o aterizare de urgenţă. 

Sursa citată  precizează că incidentul a avut loc pe 15 martie 2021 la baza aeriană Eglin a US Air Force din Florida. După cum se poate observa şi în imagini aeronava nu prezintă avarii majore, partea din faţă a aeronavei atingând pista.

Informaţiile au fost confirmate şi printr-un comunicat de presă al Bazei Aeriene Eglin.

Acest incident survine la 10 luni după ce un alt F-22 a fost implicat într-un incident grav. Pe 15 mai 2020, un alt F-22 Raptor s-a prăbușit în apropierea Bazei Aeriene Eglin, Florida.

 

Încă un F-22 în minus din totalul de 185 de aeronave operaţionale ale US Air Force

 

The Drive subliniază gravitatea incidentului în condițiile în care aeronavele F-22 Raptor sunt o prezență mică în flota US Air Force. Astfel, înainte de acest incident, Forțele Aeriene ale SUA dispuneau de doar 185 de aparate F-22 Raptor din care doar aproximativ 125 sunt operaționale pentru misiuni de luptă.


 
F-22 Raptor, printre cele mai performante aeronave militare construite vreodată


 
F-22 Raptor a fost unul dintre cele mai performante avioane de vânătoare din lume. Din păcate din cauza costurilor foarte ridicate, coroborat cu dezvoltarea aeronavelor de generația a V-a de către Rusia și China, dar și a faptului că SUA au interzis exportul aeronavelor, producția F-22 a fost stopată.

SUA s-au axat pe F-35, mai ieftin decât F-22. Prețul unui F-22, pe unitate, se ridică la aproximativ 150 de milioane de dolari. În comparație, costul pe unitate pentru F-35 a scăzut sub 100 de milioane de euro.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy