La război, ca la război. Imagini rare cu avioane MiG-29 și Su-27 ucrainene decolând de pe șoselele Ucrainei (VIDEO)

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane MiG-29 și Su-27 ucrainene, decolând de pe șoselele Ucrainei. Captură video
Avioane MiG-29 și Su-27 ucrainene, decolând de pe șoselele Ucrainei. Captură video

În ultimele ore, pe rețelele de socializare, au apărut o serie de înregistrări video, care arată decolarea unor avioane de vânătoare ucrainene de tip Su-27 și MiG-29 de pe drumrile publice. Potrivit acestora, mai mulți militari ucraineni asistă la aceste proceduri de lângă șosea.

După câte se pare, unul dintre videoclipuri a fost filmat în Regiunea Dnepropetrovsk. Probabil că, Ucraina are din ce în ce mai puține aerodromuri echipate cu piste, iar piloții sunt nevoiți să folosească autostrăzile civile, pentru eliminarea riscurilor.

Între timp, Statele Unite și alte țări occidentale nu plănuiesc să transfere la Kiev avioane de vânătoare F-16. O serie de experți consideră că aceste avioane nu ar ajuta Forțele Armate ale Ucrainei să câștige pe câmpul de luptă, deoarece practic nu există piloți capabili să controleze astfel de aeronave. Pregătirea specialiștilor necesari ar dura prea mult timp.

 

Ucraina nu e de acord și face presiuni pentru a obține F-16 Fighting Falcon

 

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Yuri Ignat, nu este de acord însă cu acest punct de vedere. În opinia sa, Ucraina are nevoie doar de avioane F-16, deoarece acestea sunt cele mai comune aeronave din Occident (aproximativ 4.500 de avioane în 25 de țări), iar pentru orice alte avioane de vânătoare ar trebui să se aștepte prea mult. În același timp, Ignat este încrezător că avioanele de vânătoare F-16 ar ajuta aviația de luptă ucraineană să câștige supremația aeriană.

Acesta consideră, de asemenea, că Kievul are nevoie de avioane de vânătoare din generația 4+ și de arme aferente: rachete pentru a distruge ținte aeriene și terestre, rachete de croazieră, arme anti-navă, bombe ghidate și multe altele.

 

Procedura de declare și aterizare pe drumuri publice, intens repetată mai ales în fostele state sovietice

 

Comentariul autorului: Procedurile de decolare și aterizare de pe sau pe drumurile publice nu este una nouă. În special, în statele din sfera de influență sovietică, acestea erau exersate încă de pe timp de pace, în cadrul unor antrenamente sau exerciții.

Folosirea șoselelor sau autostrăzilor în locul pistelor de pe aerodromuri, care sunt expuse loviturilor cu rachete ale inamicului, permit menținerea tehnicii de aviație în stare de funcționare și exploatarea acesteia în condiții de siguranță.

În ceea ce privește partea ucraineană, trebuie precizat faptul că, din prima noapte a invaziei militare rusești, tehnica de aviație a fost dispersată, iar ulterior a fost mutată frecvent, pentru a ieși de sub atacul rachetelor rusești. Datorită alegerilor inspirate ale militarilor ucraineni, în pofida superiorității sale, armata rusă nu a reușit nici acum să distrugă toate avioanele aflate în dotarea Forțelor Aeriene ale Ucrainei.

În plus, tehnicienii ucraineni au reușit să repare rapid o serie de aeronave, care nu erau funcționale la momentul declanșării conflictului. Bineînțeles că, la toate acestea, trebuie adăugat și faptul că partea ucraineană a primit avioane și elicoptere din statele fostului bloc comunist, care încă mai dispun de tehnică de aviație de producție sovietică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel