”La mulți ani, domnule președinte!” Media ucraineană este în delir, după explozia podului Kerci. Atmosfera, similară cu momentul ”Moskva”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Dimineața, publicațiile din Ucraina anunțau că Podul Kerci este în flăcări. Incendiul a fost provocat de o explozie puternică, iar rușii susțin că explozia de pe pod a fost cauzată de un „camion capcană”

Cel puțin trei persoane au fost ucise într-o explozie de pe podul Kerci, a informat presa rusă, citând informații din partea autorităților. Șoferul camionului care a explodat a murit, precum și două persoane din mașina care se afla lângă camion.

Momentul aduce aminte de scufundarea navei Moscova. A doua cea mai mare bancă a Ucrainei, Monobank, spune că a emis deja un nou design de card de debit care prezintă podul prăbușit, scrie BBC.

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate, a reacționat Twitter la incendiul de pe podul Crimeei. El a postat videoclipul cu podul arzând, iar alături piesa ”Happy Birthday Mr. President”, interpretată de Marilyn Monroe — o aluzie la aniversarea de 70 de ani a dictatorului Vladimir Putin, sărbătorită pe 7 octombrie.

 

Șeful Biroului Președintelui, Andriy Yermak, a postat pe Twitter un emoji care reprezenta un pod distrus, iar șeful Ministerului Digital, Mykhailo Fedorov, a postat o fotografie plină de umor cu sistemul HIMARS lângă pod.

"Explozia Podului Kerci este o realizare grozavă care va oferi Ucrainei un avantaj pe câmpul de luptă. Acel pod este singura legătură între Rusia și Crimeea care nu trece prin Ucraina", a declarat analistul militar Michael Clarke pentru Sky News.

"Acum rușii vor trebui să se aprovizioneze pe mare către Mariupol și vor fi obligați să folosească o linie de cale ferată decentă, care va fi încă în raza de acțiune a artileriei ucrainene. Acest lucru va oferi Ucrainei un avantaj de două până la trei săptămâni", a adăugat el.

Citește și: Video cu momentul exploziei de pe podul Crimeea; Rușii: „Un camion a explodat”; Expert: „Are valoare de avertisment”

Un rezervor de combustibil a luat foc sâmbătă dimineața pe podul Kerci, a informat agenția de presă de stat rusă RIA, în timp ce presa ucraineană a raportat explozia, iar imaginile postate pe Twitter au arătat trenul în flăcări.

Traficul a fost suspendat pe podul rutier și feroviar, deschis în 2018 pentru a conecta Crimeea de rețeaua de transport a Rusiei.

Ucraina insinuează că s-a aflat în spatele exploziei de pe podul care leagă Crimeea de Rusia: „Crimeea, podul, începutul”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel