Ucraina insinuează că s-a aflat în spatele exploziei de pe podul care leagă Crimeea de Rusia: „Crimeea, podul, începutul”

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ukrinform
Sursă foto: Ukrinform

Un incendiu s-a declanşat pe vastul pod rutier şi feroviar care leagă Crimeea - peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014 - şi teritoriul rus.

Până în prezent nu există foarte multe informații cu privire la acest incident. Ce se știe e că o mașină capcană a explodat pe podul Kerci, provocând un incendiu major.

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", precizează oficialii ruși.

Acest pod, construit cu costuri mari la ordinul lui Vladimir Putin, serveşte în special pentru transportul echipamentelor militare ruseşti pentru armata rusă care luptă în Ucraina.

Fără să existe o reacție oficială din partea Ucrainei, Kievul insinuează că s-ar afla în spatele acestei lovituri.

 

Ucraina insinuează că s-ar afla în spatele atacului: „Crimeea, podul, începutul”

 

Mihail Podolyak, consilier al Președintelui Ucrainei, a postat un mesaj scurt pe o rețea de socializare, însoțit de imagini cu podul Crimeei în flăcări.

„Crimeea, podul, începutul” - a transmis oficialul ucrainean.

Ministerul ucrainean al apărării a postat pe Twitter: Crucișătorul Moskva și Podul Kerci, două simboluri cunoscute ale Rusiei în Crimeea ucraineană, s-au dus. Ce urmează, rusnacilor?” 

Încă din vara acestui an când se vorbea despre o posibilă lovire a podului Crimeei, Moscova, prin vocea lui Serghei Lavrov a amenințat că în cazul unui asemenea scenariu răspunsul Armatei ruse va fi unul total

Totuși, în urma incidentului arcadele podului, pe sub care trec navele prin strâmtoarea Kerci, dinspre Marea Neagră în Marea Azov, nu ar fi fost avariate.

Traficul pe podul peste strâmtoarea Kerci a fost oprit, iar autorităţile se pregătesc să lanseze transportul cu feribotul, a declarat pentru TASS un consilier al şefului administraţiei din Crimeea, Oleg Kriucikov.

CITEȘTE ȘI: Video cu momentul exploziei de pe podul Crimeea; Rușii: „Un camion a explodat”; Expert: „Are valoare de avertisment”

După crucișătorul Moskva, Ucraina ar putea ținti Podul Crimeea, considerat de ruși „cel mai bine apărat din lume”. Dar și Moskva era de „nescufundat”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel