Kuwait a refuzat două elicoptere Airbus H225M pentru defecțiuni din fabricație

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Kuwait a anunțat că a refuzat să primească două elicoptere Airbus H225M pentru defecțiuni din fabricație, transmite Jane.

Afirmația a fost respinsă de producător și spune că nu a primit nicio astfel de notificare.

La 12 februarie, Ministerul Apărării din Kuwait a răspuns la o interpelare a parlamentarilor naționali: a fost format un „comitet tehnic de specialitate” pentru a examina motivul pentru care două elicoptere H225M nu a putut fi acceptate de la Airbus și „a fost emisă o notificare pentru a preveni repetarea. Refuzul a fost făcut dintr-o preocupare pentru siguranța piloților forțelor aeriene."

Ministerul Apărării a adăugat că, a fost înființată o comisie de anchetă și a suspendat toate recepțiile la elicoptere, „în așteptarea încheierii inspecției de către comisie și primirea raportului producătorului cu privire la defecțiunea descoperită la unele aeronave”. Ministerul va lua „o decizie adecvată” cu privire la reluarea livrărilor numai după ce va primi asigurări că nu vor mai apărea astfel de probleme în viitor.

Un purtător de cuvânt al Airbus Helicopters a spus: "Nu am primit nicio notificare oficială de la clientul nostru și rămânem la dispoziția lor pentru a oferi asistență dacă va fi necesar."

Kuwait a semnat un contract în valoare de 1,7 miliarde de euro cu Airbus Helicopters pentru achiziționarea a 30 de elicoptere H225M în urma unei selecții de oferte realizate la jumătatea anului 2015. Dintre acestea, 24 vor merge la Forța Aeriană din Kuweit și șase la Garda Națională.

Vezi și: Ungaria achiziționează elicoptere H225M, echipate cu sistemul HForce

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel