Kuleba spune că doar Ucraina și NATO ar trebui să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește aderarea

Darius Muresan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Numai Ucraina şi NATO ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privinţa aderării acestui stat la Alianţă, a declarat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba după întâlnirea cu omologul său italian Luigi Di Maio marţi la Kiev, relatează Agerpres, care citează Reuters.

"Nimeni în afară de Ucraina şi membrii NATO nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus în discuţiile privind viitoarea aderare la NATO a Ucrainei", a spus Kuleba.

El a mai afirmat că Italia este gata să facă "paşi concreţi" pentru a ajuta Ucraina să se apere de Rusia, inclusiv sprijinind un pachet de sancţiuni al Uniunii Europene.

Întâlnirea cu Luigi Di Maio a avut la câteva ore după ce Rusia a anunţat că retrage o parte din trupele sale desfăşurate la graniţele Ucrainei şi în contextul în care parlamentul rus i-a cerut lui Vladimir Putin să recunoască cele două teritorii separatiste controlate de rebelii proruşi în estul Ucrainei.

După vizita de la Kiev, Di Maio urmează să efectueze o deplasare la Moscova, a precizat Kuleba.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel