Kremlinul spune că rusofobia Poloniei e inacceptabilă iar Rusia e o țară prietenoasă cu toți vecinii săi

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Kremlinul a reacționat ca urmare a declarațiilor președintelui polonez Andrzej Duda, aflat în vizită în Georgia.

Președintele Duda a condamnat ''politicile imperiale, agresive'' ale Moscovei în regiunea Caucazului şi a calificat Rusia drept ''un stat agresor”. Iar acest lucru se pare că a nemulțumit profund Kremlinul.

Totodată, într-o vizită la linia administrativă cu regiunea separatistă Osetia de Sud, preşedintele Poloniei a afirmat că ''politicile imperiale, agresive ale Rusiei au privat oamenii de oportunităţi de dezvoltare şi de vieţile lor normale şi au condus la distrugerea unor naţiuni''.

 

Dimitri Peskov: Rusia este o țară prietenoasă cu toți vecinii ei

 

Kremlinul a reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt Dimitri Peskov. Acesta a catalogat afirmațiile președintelui polonez Andrzej Duda ca fiind inacceptabile. Potrivit lui Peskov, Federația Rusă dorește să aibă relații de prietenie cu toți vecinii ei, inclusiv cu Polonia.

„Ne pare rău de această retorică (n.a. - afirmațiile președintelui polonez Duda). Ea e inacceptabilă”, a precizat Peskov, citat de agenția de presă Tass.  „Rusia este o țară prietenoasă. E o țară puternică, sigură pe ea și complet independentă. Rusia caută relații de prietenie, cooperare reciprocă și avantajoasă cu toți vecinii ei, inclusiv cu Polonia”, a adăugat Dimitri Peskov.

„E regretabil că ura față de țara noastră orbește unii politicieni polonezi, inclusiv pe președintele țării, iar această ură blochează orice înțelepciune politică”, a conchis Peskov.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel