Polonia condamnă ''politicile imperiale şi agresive'' ale Moscovei în Caucaz. Rusia este calificată drept ''un stat agresor''

S.I. Catalin |
Data publicării:
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse
Anul 2008-Invadarea Georgie de către trupele armatei ruse

Preşedintele polonez Andrzej Duda a condamnat miercuri ''politicile imperiale, agresive'' ale Moscovei în regiunea Caucazului şi a calificat Rusia drept ''un stat agresor'', informează thenews.pl.

În timpul unei vizite de două zile la Tbilisi, şeful statului polonez a reiterat sprijinul ţării sale pentru aspiraţiile Georgiei de aderare la Uniunea Europeană şi la NATO.

''Solidaritatea şi unitatea noastre trebuie să stea împotriva oricărui marş imperial. Mă aflu aici pentru a spune clar că există loc suficient într-o Europă unită şi în NATO pentru prietenii noştri din Europa de Est - Georgia, ca şi Ucraina şi Republica Moldova'', a adăugat Duda, care a participat miercuri la celebrarea Zilei independenţei Georgiei, la Tbilisi.

În aceeaşi zi, într-o vizită la linia administrativă cu regiunea separatistă Osetia de Sud, preşedintele Poloniei a afirmat că ''politicile imperiale, agresive ale Rusiei au privat oamenii de oportunităţi de dezvoltare şi de vieţile lor normale şi au condus la distrugerea unor naţiuni''.

''Asemenea acţiuni nu pot fi tolerate de comunitatea internaţională. Rusia nu este o ţară normală, nu este o ţară care se comportă normal, ci este un stat agresor'', a subliniat preşedintele Poloniei, potrivit Agerpres. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel