Kremlinul dă asigurări că Putin e protejat 24 de ore din 24 de noul coronavirus

Tudor Curtifan / 18 Martie 2020 / 20:18

Kremlinul a asigurat miercuri că toate măsurile necesare au fost luate pentru a-l proteja pe preşedintele Vladimir Putin 24 de ore din 24 împotriva noului coronavirus şi a altor boli, potrivit Agerpres, care citează EFE şi Reuters.

"Tot ceea ce este necesar pentru protecţia preşedintelui de viruşi şi de alte boli se face 24 de ore din 24", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unei teleconferinţe de presă.

El a adăugat că agenda de lucru a lui Putin, fiind publică, este "cea mai bună dovadă a stării sale de sănătate".

La întrebarea unui jurnalist, Peskov a spus că nu ştie "ce teste îi sunt făcute preşedintelui", dar se va interesa şi va face precizări ulterior.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că el a făcut testul de coronavirus, iar rezultatul primit după 12 ore a fost negativ.

"Testul s-a făcut la locul de muncă. Un specialist a venit la administraţia (prezidenţială) şi, unul câte unul, am mers cu toţii să dăm probe", a spus el.

Toţi angajaţii administraţiei prezidenţiale care vin în contact cu preşedintele Putin au trecut analizele.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus| Rusia a desfăşurat o campanie semnificativă de dezinformare împotriva Occidentului

 

COVID-19 a ajuns și în RusiaPotrivit ultimelor date oficiale, la ora actuală, în Rusia sunt înregistrate 147 de cazuri de COVID-19, fără vreun deces în urma pandemiei declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anterior, Peskov refuzase să precizeze dacă Vladimir Putin a fost supus testului de coronavirus, dar a indicat că supravegherea medicală a preşedintelui este la un nivel extrem de ridicat.

Putin s-a deplasat miercuri în Crimeea, peninsula ucraineană pe care Rusia a anexat-o în 2014. Jurnaliştii care îl însoţesc în această vizită au fost testaţi în prealabil pentru a proba că nu sunt purtători ai virusului.

CITEȘTE ȘI: Rusia acuzată că ar ascunde cifrele exacte ale pandemiei cu Covid-19

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy