Kremlinul dă asigurări că Putin e protejat 24 de ore din 24 de noul coronavirus

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Kremlinul a asigurat miercuri că toate măsurile necesare au fost luate pentru a-l proteja pe preşedintele Vladimir Putin 24 de ore din 24 împotriva noului coronavirus şi a altor boli, potrivit Agerpres, care citează EFE şi Reuters.

"Tot ceea ce este necesar pentru protecţia preşedintelui de viruşi şi de alte boli se face 24 de ore din 24", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, în cadrul unei teleconferinţe de presă.

El a adăugat că agenda de lucru a lui Putin, fiind publică, este "cea mai bună dovadă a stării sale de sănătate".

La întrebarea unui jurnalist, Peskov a spus că nu ştie "ce teste îi sunt făcute preşedintelui", dar se va interesa şi va face precizări ulterior.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a spus că el a făcut testul de coronavirus, iar rezultatul primit după 12 ore a fost negativ.

"Testul s-a făcut la locul de muncă. Un specialist a venit la administraţia (prezidenţială) şi, unul câte unul, am mers cu toţii să dăm probe", a spus el.

Toţi angajaţii administraţiei prezidenţiale care vin în contact cu preşedintele Putin au trecut analizele.

CITEȘTE ȘI: Coronavirus| Rusia a desfăşurat o campanie semnificativă de dezinformare împotriva Occidentului

 

COVID-19 a ajuns și în Rusia



Potrivit ultimelor date oficiale, la ora actuală, în Rusia sunt înregistrate 147 de cazuri de COVID-19, fără vreun deces în urma pandemiei declarate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anterior, Peskov refuzase să precizeze dacă Vladimir Putin a fost supus testului de coronavirus, dar a indicat că supravegherea medicală a preşedintelui este la un nivel extrem de ridicat.

Putin s-a deplasat miercuri în Crimeea, peninsula ucraineană pe care Rusia a anexat-o în 2014. Jurnaliştii care îl însoţesc în această vizită au fost testaţi în prealabil pentru a proba că nu sunt purtători ai virusului.

CITEȘTE ȘI: Rusia acuzată că ar ascunde cifrele exacte ale pandemiei cu Covid-19

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel