Kremlinul contraatacă. Rusia a interzis intrarea pe teritoriul ei a 8 înalți oficiali UE

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin
Vladimir Putin, sursă foto: Kremlin

Ministerul de Externe al Federației Ruse a anunțat în urmă cu puțin timp că opt înalți oficiali ai Uniunii Europene au primit interdicție de a intra pe teritoriul Federației Ruse.

Ministerul de Externe de la Moscova a precizat că printre cei opt înalți diplomați europeni cărora le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Federației Ruse se numără și David Sassoli, președintele Parlamentului Europea și Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene pentru Valori şi Transparenţă.

Potrivit celor de la Reuters, măsura de a interzice înalți oficiali ai UE să intre în Federația Rusă vine ca represalii pentru sancțiunile impuse de Uniunea Europeană împotriva unor cetățenilor ruși, inclusiv persoane influente apropiate președintelui Vladimir Putin.  Aceste persoane au fost implicate în procedurile judiciare împotriva liderului opoziției Alekei Navalnîi, care a fost supus unei tentative de asasinare de către regimul de la Kremlin.

Pe data de 22 martie 2021, UE anunțat: „Consiliul a decis astăzi să impună măsuri restrictive împotriva a 11 persoane și patru entități responsabile de încălcări grave ale drepturilor omului și de abuzuri grave împotriva acestora în diferite țări din întreaga lume. Împreună cu includerea pe listă, la începutul acestei luni, a patru cetățeni ruși, aceste 15 desemnări fac parte din primul pachet mai amplu de înscrieri pe listă în temeiul regimului mondial de sancțiuni al UE în materie de drepturi ale omului. Sancțiunile indică hotărârea fermă a UE de a apăra drepturile omului și de a lua măsuri concrete împotriva celor responsabili de încălcări și abuzuri”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel