Khameini: Iranul va învinge America. Îi va da o palmă

Vladimir Neagu / 04 oct 2018 / 11:27
Ali Khamenei
Ali Khamenei

Iranul îi va da o palmă şi va învinge America învingând sancţiunile economice, a declarat liderul suprem Ali Khamenei într-un discurs difuzat de televiziunea de stat joi, relatează Reuters.

Khameini a susţinut acest discurs în faţa a mii de membri ai miliţiei Basij şi lideri din eşalonul superior al Gardienilor revoluţiei adunaţi pe un stadion din Teheran. Poporul iranian se confruntă cu o perioadă delicată din cauza presiunii SUA şi a problemelor economice, a mai spus Khamenei. Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au înrăutăţit după ce preşedintele american Donald Trump s-a retras dintr-un acord multilateral privind dosarul nuclear iranian în luna mai şi a impus din nou sancţiuni.

”Situaţia naţiunii, regiunii şi a lumii este delicată, în special pentru noi, poporul iranian”, a spus Khamenei.

”Delicată în sensul că pe de o parte avem strigătele politicienilor şi puterilor arogante din America imperialistă... iar pe de alta problemele economice ale naţiunii şi dificultatea traiului zilnic pentru o mare parte a oamenilor săraci din ţară”, a adăugat liderul suprem iranian. Rialul iranian s-a devalorizat cu aproximativ 75% de la începutul anului 2018.

În acelaşi timp, oficiali americani au anunţat că noile sancţiuni care vizează sectorul petrolier iranian vor fi impuse începând cu 4 noiembrie. Iranul trebuie să-i dea o palmă Americii şi să o învingă învingând sancţiunile, a mai spus Khamenei în discurs. ”Prin bunătatea lui Dumnezeu vom învinge sancţiunile şi învingerea sancţiunilor este învingerea Americii”, a afirmat liderul suprem.

”Iar America trebuie să primească o altă palmă de la poporul iranian prin învingerea sancţiunilor”, a subliniat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy