Urmărește emisiunea live



KGB-ul din Transnistria anchetează un cetățean pentru denigrarea „pacificatorilor” ruși și instigare la acțiuni anti-ruse

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Soldați ruși în Transnistria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova
Soldați ruși în Transnistria. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova

Organul de anchetă din regiunea transnistreană a Republicii Moldova a deschis o cauză penală pe numele unui locuitor din municipiul Bender (Tighina) incriminându-i-se că ar denigrat misiunea de pacificare a Rusiei în regiunea separatistă. 

Acesta ar fi chemat la o rezistență față de pacificatorii ruși și față de populația rusă din regiune, potrivit presei transnistrene.

„Locuitorul orașului Bender a difuzat informații pe rețelele sociale în care a vorbit negativ despre misiunea de menținere a păcii a Rusiei pe teritoriul Transnistriei, negând și denaturând rolul pozitiv al acesteia în regiune. El a chemat la acțiuni ilegale active împotriva populației ruse din republică și a contingentului de menținere a păcii al Federației Ruse”, transmite Novosti PMR, potrivit unui material publicat săptămâna trecută de către portalul Deschide.md.

Acțiunile „ilegale” au fost depistate de ministerul securității de stat din Transnistria. Acesta ar fi adunat suficient probatoriu pentru a transmite cazul în instanță.

Menționăm că regiunea transnistreană funcționează o lege care prevede urmărirea penală și pedeapsă cu închisoare pentru negarea rolului pacificatorilor ruși în regiune, mai scrie sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel