Juan Guaido se opune prezenței navelor de război rusești în Venezuela

S.I. Catalin |
Data publicării:

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela şi preşedinte interimar al acestei ţări, se declară împotriva prezenței posibile a navelor de război rusești în apele teritoriale şi porturile venezuelene.

,,Nu am aprobat prezența navelor de război ruse în Venezuela, deoarece ar fi o încălcare gravă a suveranității țării", a declarat liderul opoziției la Radio Uniunea, potrivit Uawire.org.

Guaido consideră, de asemenea, că actualul guvern venezuelean condus de Nicolas Maduro încearcă să demonstreze că are sprijin internațional, invitând navele de război străine să ancoreze în porturile venezuelene.

Pe 15 august, în cadrul unei reuniuni care a avut loc la Moscova, ministrul rus apărării Sergey Shoygu și omologul său venezuelan Vladimir Podrino Lopez au semnat un acord pentru a permite navelor militare rus să efectueze vizite în porturile Venezuelei.

În cadrul acordului încheiat între cei doi miniştrii ai apărării, se stipulează că porturile venezuelene vor fi deschise marinei ruse, ceea ce îi va permite pe viitor Rusiei să achiziționeze o bază navală în America Latină.

,,Pentru a menține o relație puternică și dinamică, am semnat noi acorduri de cooperare cu Federația Rusă'', a spus Padrino López.

În luna iunie a acestui an, președintele rus Vladimir Putin a negat implicarea Rusiei în evenimentele din Venezuela. El a confirmat că Rusia a vândut arme către Venezuela în timpul președinției lui Hugo Chávez și că în cadrul contractelor actuale pe care Moscova le are cu Caracasul, Rusia nu face altceva decât să ofere servicii de mentenanţă pentru echipamentele militare şi să instruiască specialiștii din domeniul militar.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel