Rusia ar urma să aibă o bază navală în Venezuela

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 crucişător purtător de rachete „Moskva” este observat în portul venezuelean La Guaira, la aproximativ 19 mile nord de Caracas, la 27 august 2013.
crucişător purtător de rachete „Moskva” este observat în portul venezuelean La Guaira, la aproximativ 19 mile nord de Caracas, la 27 august 2013.

Ministerul rus al Apărării a semnat un acord cu ministerul venezuelean al Apărării care i-ar permite pe viitor să trimită nave militare în Venezuela, exprimându-şi astfel sprijinul pentru țara latino-americană, potrivit Uawire.org

În cadrul unei reuniuni care a avut loc la Moscova, joi, ministrul rus apărării Sergey Shoygu și omologul său venezuelan Vladimir Podrino Lopez au semnat un acord pentru a permite navelor militare rus să efectueze vizite în porturile Venezuelei.

În cadrul acordului se stipulează că porturile venezuelene vor fi deschise marinei ruse, ceea ce îi va permite pe viitor Rusiei să achiziționeze o bază navală în America Latină.

,,Pentru a menține o relație puternică și dinamică, am semnat noi acorduri de cooperare cu Federația Rusă'', a spus Padrino López.

Începând cu decembrie 2017, Rusia a încheiat un acord similar cu Siria, ceea ce a permis Rusiei să desfășoare până la 10 nave și două submarine în Marea Mediterană, ca parte a sprijinului şi suportului militar pe care Moscova l-a acordat preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

În iulie 2019, Rusia a ajuns la un acord și mai semnificativ cu Iranul. Două porturi iraniene - Bushehr în sud și Chabahar în sud-est - vor deveni baze pentru Marina Rusă care pot fi folosite chiar de submarinele nucleare.

Bushehr va servi, de asemenea, ca bază pentru forțele aerospaţiale rusești, unde vor fi dislocate avioane de vânătoare Su-37 și Su-57. Există, de asemenea, planuri de a staționa un contingent de trupe ruse, în primul rând forțe speciale, sub același pretext care a fost folosit în Siria și în Liban: pe hârtie, vor fi acolo ca „consilieri" pentru armata iraniană.

Înainte de a semna acordul cu omologul sau venezuelean, Shoygu a discutat despre situația din Venezuela și alte aspecte legate de cooperarea tehnico-militară dintre cele două ţări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel