Joint Forces Operation: Lunetişti ai FSB sunt implicaţi în războiul din Donbas (Video)

Cristian Soare / 08 mai 2020 / 17:57

Militarii ucraineni care iau parte la Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) au raportat că au intrat în posesia unei înregistrări video care, potrivit lor, este încă o dovadă a implicării directe a militarilor forțelor armate ruse în războiul din Donbas, mai exact a unei unităţi de lunetişti a Serviciului Federal de Securitate [FSB] al Federaţiei Ruse.

Biroul de presă al Operaţiunii Forţelor Întrunite din Ucraina a postat pe pagina oficială de Facebook un comunicat prin care precizează că a intrat în posesia unei înregistrări video cu o unitate de lunetist a Serviciului Federal de Securitate [FSB], înregistrarea fiind făcută chiar de către forțele speciale ruse în timpul unui atac asupra soldaților ucraineni.

JFO nu menţionează cum a intrat în posesia înregistrării, dar precizează că respectiva unitate de lunetişti a FSB l-a ucis, pe 27 febroarie, pe sergentul ucrainean Volodymyr Fedchenko. JFO mai precizează că numele și gradele militarilor ruși, implicați în uciderea soldaților ucraineni, vor fi făcute publice în scurt timp. Videoclipul a fost trimis şi Serviciului de Securitate al Ucrainei ca dovadă a agresiunii rusești în Donbas.

Urmărind mai atent înregistrarea video, am putut observa pe casca unuia dintre militarii ruşi, însemnele unităţii de lunetişti a FSB din care acesta face parte.

(w670)

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy