John Bolton, demis de Donald Trump. Dezacorduri între consilierul de securitate și președintele SUA

Tudor Curtifan |
Data publicării:
John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump a fost demis
John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Donald Trump a fost demis

Preşedintele american Donald Trump a anunţat marţi eliberarea din funcţie a consilierului său pentru securitate naţională, John Bolton, invocând ''puternice dezacorduri'' faţă de ''multe dintre sugestiile sale'', dar Bolton sugerează că şi-a oferit singur demisia.

''L-am informat aseară pe John Bolton că nu mai este nevoie de serviciile sale la Casa Albă. Am avut puternice dezacorduri faţă de multe dintre sugestiile sale, la fel ca alţii din Administraţie'', a scris Trump pe Twitter.

Bolton, cunoscut drept un 'hawk'' (şoim - termen care îi desemnează pe adepţii unei linii dure în politica externă americană n.red), a fost al treilea consilier pentru securitate naţională al lui Trump şi s-a remarcat prin presiunile exercitate asupra preşedintelui de a fi mai ferm în chestiuni precum abordarea faţă de Coreea de Nord.

 

Bolton are o altă versiune



El a preluat acest post în aprilie 2018, înlocuindu-l pe H.R. McMaster. Bolton a avut divergenţe şi cu secretarul de stat Mike Pompeo, considerat a fi printre politicienii cei mai loiali lui Trump.

Avansând o versiune diferită faţă de cea a preşedintelui, Bolton a scris pe Twitter: "Mi-am oferit aseară demisia şi preşedintele Trump a spus 'hai să vorbim despre ea mâine' ''

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel