Joe Biden reacționează: Insurecție în SUA! Asalt fără precedent la adresa democrației

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele ales Joe Biden s-a adresat națiunii după incidentele fără precedent care au avut loc în Congresul SUA. Susținătorii lui Donald Trump au forțat cordonul de securitate și au pătruns în Congres, chiar în timpul sesiunii în care Capitoliul certifica victoria președintelui ales Joe Biden.

Joe Biden a declarat într-un discurs adresat Amercii că ceea ce s-a întâmplat „este o insurecție” iar întreaga lume urmărește ce se petrece la Washington DC. 

Biden a catalogat ocuparea Capitolului ca un „moment întunecat” în istoria SUA. El a subliniat că democrația Statelor Unite ale Americii se află în fața unui „asalt fără precedent”. Discursul președintelui ales a avut loc în contextul în care susținătorii lui Donald Trump au pătruns în forță în Congresul american, după ce au trecut de cordoanele de securitate. 

Totodată, democrata Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților în Congresul SUA, i-a solicitat președintelui în exercițiu Donald Trump să le ceară imediat protestatarilor să părăsească Capitoliul.

Amintim că mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt Congresul și au provocat scene de haos în capitala SUA. Donald Trump a participat la protestul „Salvați America”, desfășurat în fața Casei Albe, unde a reiterat poziția sa cu privire la fraudarea alegerilor. Ulterior, protestatarii au forțat barierele de securitate pentru a pătrunde în Congres. 

Trump a revenit și le-a cerut celor prezenți la Capitoliu să evite violența. Situația este una fără precedent în istoria Statelor Unite ale Americii.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel