Biden, vizită la Kiev (Video). Alarme antiaeriene în capitala Ucrainei chiar în timpul vizitei fulger. Biden: ”Acum un an, îmi aduc aminte ce m-ați rugat în dimineața atacului”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Casa Albă
Foto: Casa Albă

Mini-turneul de două zile în Europa al președintelui american Joe Biden a început la Kiev.

Cu toate că se credea că Joe Biden va vizita doar Polonia, în dimineața zilei de 20 februarie, traficul a fost blocat pe multe străzi din Kiev, inclusiv zonele centrale și zonele din apropierea Ambasadei SUA.

Joe Biden a fost văzut lângă Catedrala Sf. Mihail, aproape de monumentul soldaților căzuți în războiul declanșat de Rusia în 2014 și de piața Euromaidan. În zgomotele alarmelor raidurilor aeriene, președintele SUA a onorat memoria apărătorilor căzuți ai Ucrainei.

UPDATE - Nu există niciun atac confirmat în ciuda alarmelor de raid aerian care răsună în capitala Ucrainei

"Joe Biden, bine ai venit la Kiev! Vizita ta este o manifestare extrem de importantă de sprijin pentru toți ucrainenii", a fost mesajul cu care l-a întâmpinat Zelenski pe șeful de la Casa Albă.

”Vom rămâne alături de dumneavoastră oricât va fi nevoie” este mesajul principal al lui Joe Biden de la Kiev.

”Acum un an, lumea se aștepta la căderea Kievului. Un an mai târziu, Statele Unite este alături de Ucraina.

”Domnule Zelenski, îmi aduc aminte ce m-ați rugat în dimineața atacului: adunați liderii lumii și cereți să susțină Ucraina. (...)

Rusia vrea să șteargă Ucraina de pe hartă (), dar armata rusiei a pierdut jumătate din militarii care au invadat. Putin contează pe faptul că nu vom rămâne uniți.  Crede că poate să reziste mai mult decât noi”, a declarat Joe Biden.

 

 

Cu puțin timp înainte, apăruseră imagini cu pregătirile din capitala Ucrainei.

În dimineața zilei de 20 februarie la Kiev, străzile din centrul orașului, lângă ambasada SUA, precum și drumurile de la ambasadă la gara centrală au fost blocate.   

Surse din interiorul administrației de la Casa Albă au declarat că Biden ar dori să viziteze Ucraina, acum nu este momentul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel