Joe Biden l-a invitat pe vicepreședintele Mike Pence la învestire, omul acuzat de Trump că 'nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: White House
Sursă foto: White House

Joe Biden va fi învestit ca al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii pe data de 20 ianuarie 2021.

Donald Trump a anunțat că nu va participa la ceremonia de învestire. Va fi pentru prima oară în istoria Statelor Unite ale Americii când un președinte nu va participa la ceremonia de învestire și de depunere a succesorului său.

Joe Biden a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că în aceste condiții Mike Pence, vicepreședintele SUA și omul doi după Trump, e binevenit să participe la ceremoniile de pe 20 ianuarie 2021.

Vicepreședintele Mike Pence e cel care a anunţat că nu se va opune certificării victoriei preşedintelui ales Joe Biden, contrar a ceea ce îi ceruse preşedintele Donald Trump, care apoi l-a acuzat pe vicepreşedintele său că ''nu a avut curajul să facă ceea ce ar fi trebuit să facă pentru a ne proteja ţara şi Constituţia''. La puțin timp după această acțiune, simpatizanţii lui Trump adunaţi la o manifestaţie în faţa Capitoliului au ocupat clădirea Congresului pe data de 6 ianuarie 2021.

Susținătorii lui Trump au ocupat Capitoliul, într-un gest fără precedent în istoria SUA, în momentul în care Congresul ratifica victoria lui Biden. O susţinătoare a lui Donald Trump a fost împuşcată mortal de poliţie în clădire iar un poliţist a fost de asemenea ucis. Alte trei decese au fost înregistrate după asaltul asupra Capitoliului. 

Incidentele s-au încheiat după ce Mike Pence şi secretarul apărării, Christopher Miller, au trimis Garda Naţională să restabilească ordinea

Ca urmare a acestei acțiuni, ședința a fost suspendată iar Biden a fost confirmat a doua zi. 

Amintim că democratul Joe Biden a câștigat în fața republicanului Donald Trump în Colegiul Electoral cu 306 voturi față de 232. Joe Biden devine al 46-lea președinte al SUA. Anunțul oficial a fost făcut de Mike Pence, vicepreședintele SUA și șeful formal al Senatului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel