Joe Biden a răspuns afirmativ invitației lui Iohannis de a vizita România. SUA se implică „în mod deosebit” pentru a sprijini România

Tudor Curtifan / 14 iun 2021 / 19:10
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii și Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială
Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii și Klaus Iohannis, președintele României. Sursă foto: Administrația Prezidențială

Președintele Klaus Iohannis a avut o discuție cu președintele american Joe Biden în contextul summitului NATO care s-a desfășurat la Bruxelles.

Astfel, președintele României a mărturisit că în cadrul summitului a purtat discuții cu liderul american despre consolidarea parteneriatului strategic dintre SUA și România și l-a invitat pe Joe Biden în țara noastră. 

Cel mai puternic om al lumii libere a răspuns pozitiv.

„Am avut două discuții scurte cu președintele Biden. Prima a fost chiar la început unde împreună cu președintele Duda (n.a. - președintele Poloniei) am ținut să îl salutăm și să ne exprimăm mulțumirea față de prezența în Summitul B9. A fost o prezență consistentă și a avut un discurs foarte solid.

Evident, am dorit să ne asigurăm că în continuare avem un parteneriat strategic foarte solid și că avem întreaga atenție a SUA pentru Flancul Estic. Biden ne-a asigurat că se implică în mod deosebit pentru a sprijini România și Polonia, pentru a îmbunătăți această relație.

În cea de-a doua discuție pe care am avut-o cu președintele Biden, spre finalul sumitului, l-am invitat in România, i-am spus că doresc să continuăm discuția foarte bună și că îmi doresc foarte mult să întărim parteneriatul strategic cu SUA.  A fost perfect de acord să încercăm să organizăm o astfel de întâlnire. M-a asigurat din nou că este foarte dedicat acestui parteneriat”, a conchis Klaus Iohannis.

În ceea ce privește summitul, președintele României a declarat că toate deciziile luate azi răspund intereselor de securitate ale țării noastre.

"Subliniez că deciziile de astăzi răspund intereselor de securitate ale României, iar prin rezultatele obţinute ne-am atins obiectivele majore fixate pentru acest summit", a mai adăugat Iohannis.

CITEȘTE ȘI: Iohannis răspunde „temerilor” Rusiei: Scutul de la Deveselu e doar defensiv. Nu intenționăm să atacăm pe nimeni

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy