JLTV va înlocui în Armata Americană celebrele Humvee

Eduard Pascu |
Data publicării:

Armata SUA a anunțat vineri că dr. Bruce Jette, secretar adjunct al Armatei pentru Achiziție, Logistică și Tehnologie, a aprobat tranziția la programul JLTV (Joint Light Tactical Vehicle).

JLTV este o familie de vehicule dezvoltate pentru a înlocui vehiculul multifuncțional pe roți cu mobilitate înaltă (HMMWV) pentru unele misiuni. Se așteaptă ca JLTV să asigure protecția pasagerilor împotriva amenințărilor curente și viitoare ale câmpului de luptă, a capacității de încărcare a utilajelor și a îmbunătățirii performanței auto față de varianta HMMWV, care include un pachet de armuri. Este conceput pentru a fi transportat pe calea aerului sau pe navă. Deasemenea vehiculele sunt prevăzute fie cu două locuri, fie cu patru în funcție de configurația misiunii.

Potrivit unei declarații a Biroului Executiv al Programului de Suport al Luptei aprobarea urmează unei decizii a armatei, în decembrie 2018, pentru a începe lansarea noii platforme cu Brigada I a Armatei, Divizia 3 Infanterie, Fort Stewart. ID-ul 1-3 a devenit prima unitate a Armatei echipată cu JLTV în aprilie 2019, după ce a primit mai mult de 300 de vehicule.

Răspunde provocărilor moderne

 

"În urma unei colaborări extraordinare în cadrul a două servicii privind cerințele, resursele, gestionarea programelor, testarea și alte domenii, aceasta este o poveste de succes de modernizare. JLTV arată modul în care echipele s-au concentrat pe cerințe stabile, tehnologiile mature și stimulentele corecte pot aduce progrese semnificative în ceea ce privește capacitățile, într-un mod conștient de costuri", a spus Jeffrey White, adjunctul principal al Jette.

Familia de vehicule JLTV este concepută pentru a restabili sarcina utilă și performanțele care au fost tranzacționate de la vehicule tactice ușoare pentru a adăuga protecție în conflictul recent, oferind combatanților o soluție îmbunătățită de mobilitate protejată și primul vehicul construit pentru provocările de luptă moderne.

"Obținerea unei capacități îmbunătățite în mâinile soldaților și marinarilor a fost obiectivul echipei noastre de conducere pe tot parcursul acestui program", a declarat Michael Sprang, director de proiect. "De aceea facem ceea ce facem și sunt atât de mândru de echipa care ne-a adus la acest punct", a mai spus acesta.

Disponibil în patru configurații 

 

"Ostașii de la ABCT, Divizia 3 Infanterie, au oferit o contribuție valoroasă pentru îmbunătățiri cum ar fi creșterea nivelului de conștientizare a situației, reducerea zgomotului sistemului, un set de scaune pentru trupe și un remorcher JLTV însoțitor. Evaluările lor ne-au ajutat să ajungem toți la o decizie de producție cu o rată foarte mare de succes", a mai spus directorul de program.

Programul JLTV se livrează în două variante și patru configurații de pachete de misiuni: Scop General, Transportator de Armament Ușor, Desant Rapid și Vehicul Utilitar. Statele Unite ale Americii și Forțele Aeriene planifică, de asemenea, să comande JLTV-uri în cantități mult mai mici.

Vezi și: BAE Systems a primit acordul pentru majorarea contractelor pentru vehiculele amfibii care vor fi furnizate US Marine

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel