JLTV va înlocui în Armata Americană celebrele Humvee

Eduard Pascu / 24 iun 2019 / 21:27

Armata SUA a anunțat vineri că dr. Bruce Jette, secretar adjunct al Armatei pentru Achiziție, Logistică și Tehnologie, a aprobat tranziția la programul JLTV (Joint Light Tactical Vehicle).

JLTV este o familie de vehicule dezvoltate pentru a înlocui vehiculul multifuncțional pe roți cu mobilitate înaltă (HMMWV) pentru unele misiuni. Se așteaptă ca JLTV să asigure protecția pasagerilor împotriva amenințărilor curente și viitoare ale câmpului de luptă, a capacității de încărcare a utilajelor și a îmbunătățirii performanței auto față de varianta HMMWV, care include un pachet de armuri. Este conceput pentru a fi transportat pe calea aerului sau pe navă. Deasemenea vehiculele sunt prevăzute fie cu două locuri, fie cu patru în funcție de configurația misiunii.

Potrivit unei declarații a Biroului Executiv al Programului de Suport al Luptei aprobarea urmează unei decizii a armatei, în decembrie 2018, pentru a începe lansarea noii platforme cu Brigada I a Armatei, Divizia 3 Infanterie, Fort Stewart. ID-ul 1-3 a devenit prima unitate a Armatei echipată cu JLTV în aprilie 2019, după ce a primit mai mult de 300 de vehicule.

Răspunde provocărilor moderne

 

"În urma unei colaborări extraordinare în cadrul a două servicii privind cerințele, resursele, gestionarea programelor, testarea și alte domenii, aceasta este o poveste de succes de modernizare. JLTV arată modul în care echipele s-au concentrat pe cerințe stabile, tehnologiile mature și stimulentele corecte pot aduce progrese semnificative în ceea ce privește capacitățile, într-un mod conștient de costuri", a spus Jeffrey White, adjunctul principal al Jette.

Familia de vehicule JLTV este concepută pentru a restabili sarcina utilă și performanțele care au fost tranzacționate de la vehicule tactice ușoare pentru a adăuga protecție în conflictul recent, oferind combatanților o soluție îmbunătățită de mobilitate protejată și primul vehicul construit pentru provocările de luptă moderne.

"Obținerea unei capacități îmbunătățite în mâinile soldaților și marinarilor a fost obiectivul echipei noastre de conducere pe tot parcursul acestui program", a declarat Michael Sprang, director de proiect. "De aceea facem ceea ce facem și sunt atât de mândru de echipa care ne-a adus la acest punct", a mai spus acesta.

Disponibil în patru configurații 

 

"Ostașii de la ABCT, Divizia 3 Infanterie, au oferit o contribuție valoroasă pentru îmbunătățiri cum ar fi creșterea nivelului de conștientizare a situației, reducerea zgomotului sistemului, un set de scaune pentru trupe și un remorcher JLTV însoțitor. Evaluările lor ne-au ajutat să ajungem toți la o decizie de producție cu o rată foarte mare de succes", a mai spus directorul de program.

Programul JLTV se livrează în două variante și patru configurații de pachete de misiuni: Scop General, Transportator de Armament Ușor, Desant Rapid și Vehicul Utilitar. Statele Unite ale Americii și Forțele Aeriene planifică, de asemenea, să comande JLTV-uri în cantități mult mai mici.

Vezi și: BAE Systems a primit acordul pentru majorarea contractelor pentru vehiculele amfibii care vor fi furnizate US Marine

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy