BAE Systems a primit acordul pentru majorarea contractelor pentru vehiculele amfibii care vor fi furnizate US Marine

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul american de Apărare a anunțat joi că BAE Systems a fost avertizat să nu depășească suma de 67 milioane de dolari pentru contractele 8000, 8001, 8002 și 8100, pentru fabricarea și susținerea testului în cele trei variante comandate de US Marine în cadrul programului ACV de dotare cu vehicule amfibii.

Conform unei declarații a Departamentului Apărării, programul ACV este gestionat în cadrul portofoliului de Program Officer Land Systems, Quantico, Virginia. Munca va fi efectuată în York, Pennsylvania (85%); și Aiken, Carolina de Sud (15%) și este de așteptat să fie finalizată până la 30 septembrie 2022.

Comandamentul sistemelor marine Corps din Quantico, Virginia, este partea contractantă.

Aceste vehicule vor intra în dotarea Corpului Marin al Armatei SUA pentru a înlocui vechea generație de vehicule amfibii.

Vehiculul Amphibious Assault a fost în serviciu de mai mult de 40 de ani, iar multe dintre componentele și piesele sale sunt depășite și nu mai sunt fabricate. Din acest motiv, vehiculele devin tot mai costisitoare și mai greu de întreținut. Aceasta și mediul în care luptă cât și noile riscuri care se expun militarii respectiv amenințările cu dispozitiv exploziv improvizat au dus la nevoia unui vehicul de luptă nou și mai supraviețuitor, care să poată naviga de la navă la țărm și dincolo de el, pe cale terestră.

ACV-ul de bază este un vehicul cu opt roți care va oferi o protecție asemănătoare vehiculului protejat împotriva minelor, cu manevrabilitate și mobilitate pe uscat, superioară celei a AAV. Acesta va fi echipat cu arme de precizie pentru un randament mai bun al focului și o capacitate robustă navigare, permițându-i să funcționeze în interiorul litoralului și dincolo de acesta.

Vezi și: Marina SUA a primit primul laser la sol aprobat de Departamentul Apărării

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel