Jihadul Islamic Palestinian confirmă că liderii au fost uciși în raidurile aviației israeliene

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, Israel
F-35, Israel

Organizația teroristă Jihadul Islamic Palestinian din Gaza a confirmat azi că în urma luptelor purtate cu Israel 19 membri din conducerea acesteia au fost uciși în urma bombardamentelor. 

Conform unei postări pe Twitter a organizației teroriste, 19 membri din conducerea Jihadului Islamic Palestinian au fost uciși în urma raidurilor Forțelor Aeriene ale Israelului. De altfel aceasta era și strategia de luptă a IDF: uciderea liderilor Hamas și ai Jihadului Islamic Palestinian.

 

Ieri, poliția din Gaza a anunțat că cel puţin cinci cadavre, precum şi circa zece supravieţuitori au fost găsiţi în tuneluri subterane din Fâşia Gaza, bombardate de armata israeliană în timpul operaţiunii sale împotriva grupărilor armate palestiniene.

Poliţia din Gaza a confirmat că desfăşoară căutări sub dărâmături pentru a găsi şi alţi supravieţuitori.

Israelul şi mişcarea islamistă Hamas care controlează Fâşia Gaza au ajuns în cele din urmă la o înţelegere asupra unui armistiţiu care a intrat în vigoare vineri, punând capăt la 11 zile de violenţe soldate cu victime.

De la începutul Operațiunii Guardian of the Walls, aproximativ 4.340 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre teritoriul israelian. Dintre acestea aproximativ 640 au fost lansări eșuate iar rachetele au căzut în Fâșia Gaza.

Sistemul de apărare aeriană Iron Dome a avut o rată de interceptare de aproximativ 90%. Asta inseamnă că aproximativ 3.330 de rachete au fost interceptate de scutul antirachetă.

În ultimele zile, IAF a lovit aproximativ 430 de lansatoare mobile de rachete ale Hamas și ale Jihadului Islamic, precum și peste 20 baze de lansare a rachetelor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel