Jens Stoltenberg: NATO sprijină prosperitatea și securitatea Statelor Unite. Video

S.I. Catalin |
Data publicării:
secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg
secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a subliniat vineri (14 septembrie 2018) importanţa pe care NATO o are pentru securitatea Statele Unite, într-un discurs cheie ţinut la Fundația Heritage din Washington, DC. Stoltenberg a prezentat trei motive principale pentru care Alianța face ca Statele Unite să fie mai sigure, mai puternice și mai prospere.

În primul rând, prin păstrarea păcii și a stabilității în Europa, NATO oferă baza pentru prosperitate pe ambele maluri ale Atlanticului. În al doilea rând, Alianța ajută la răspândirea valorilor democratice de care a beneficiat întreaga lume. În al treilea rând, aliații NATO sporesc puterea militară a Americii, inclusiv cu cele două milioane de angajați activi în serviciu, capabilități de ultimă generație și 28 de baze americane prezente în întreaga Europă.

Secretarul general a adăugat că aliații NATO înregistrează progrese reale în privința cheltuielilor pentru apărare.

De când președintele Trump a preluat mandatul, aliații NATO din Europa și Canada au cheltuit încă 41 miliarde de dolari pentru apărare.

"De aproape șapte decenii, Statele Unite au reușit să unească aliații și prietenii apropiați ai NATO", a spus el, adăugând că "suntem mult mai puternici împreună decât despărţiţi ".

,,Întotdeauna am fost uniți în misiunea noastră de apărare colectivă. De aceea, NATO este cea mai de succes și cea mai valoroasă alianță din istorie, deoarece întruchipeazălegătură transatlantică vitală. O legătură care ne garantează prosperitatea, securitatea și libertatea noastră’’, a spus secretarul general al NATO la finalul discursului său.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel