Jens Stoltenberg, în România. Leș confirmă prezența secretarului general al NATO

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat prezenţa la Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din ţările membre ale Uniunii Europene care este programată a avea loc la Bucureşti în zilele de 30 şi 31 ianuarie.

Ministrul Apărării Gabriel Leș a confirmat pentru Agerpres că secretarul general al NATO va fi prezent în România.

Potrivit lui Leș, reuniunea, care se va desfăşura în prezenţa Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe şi politica de securitate, Federica Mogherini, va debuta, pe 30 ianuarie, cu o sesiune de dezbateri în cadrul cinei de lucru organizată şi oferită de partea română, cu discuţii pe domeniul de interes comun al ONU, NATO şi UE: "Femeile, Pacea şi Securitatea". 

"La dezbateri au fost invitaţi să participe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care de altfel a confirmat prezenţa, şi secretarul general adjunct al ONU pentru operaţii de menţinere a păcii, Jean-Pierre Lacroix", a precizat Leş. 

 

Consolidarea programului european

 

Ministrul Apărării susţine, de asemenea, că pe 31 ianuarie vor fi purtate "discuţii aprofundate cu privire la stadiul implementării Strategiei Globale a UE pentru Politica Externă şi de Securitate, cu accent pe progresul înregistrat în derularea iniţiativelor din domeniul apărării". 

"De asemenea, vom avea dezbateri şi pe marginea modalităţilor de asigurare a coerenţei diverselor iniţiative din domeniul apărării europene, din perspectiva transpunerii în practică a deciziilor Consiliului UE, precum şi utilizarea instrumentelor optime aflate la dispoziţia Uniunii pentru valorificarea potenţialului inovării şi cercetării tehnologice, în sprijinul forţelor armate ale statelor membre", a afirmat ministrul. 

Gabriel Leş mai precizează că Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care este primul eveniment de nivel ministerial organizat în România de la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, "îşi propune o reflecţie comună şi un schimb de opinii pe tema consolidării proiectului european, cu accent pe dimensiunea de securitate şi apărare". 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel