Japonia sprijină întreprinderile mici și mijlocii din sectorul de apărare

Eduard Pascu / 04 dec 2019 / 15:29

Agenția de achiziții, tehnologie și logistică (ATLA) a Ministerului Japonez al Apărării are în vedere introducerea unei serii de măsuri pentru a oferi sprijin financiar pentru întreprinderile mici și mijlocii din sectorul de apărare, transmite Jane.

ATLA a transmis că măsurile sunt în conformitate cu eforturile mai largi de a „menține și consolida” lanțurile de aprovizionare industriale pentru apărarea națională și de a consolida competitivitatea industriei de apărare a Japoniei. Se preconizează că măsurile de sprijin pentru IMM-uri vor fi introduse începând cu anul fiscal 2020, care începe în aprilie.

ATLA a declarat că una dintre măsurile propuse va fi susținută printr-o finanțare de 10.000 milioane yeni, acordată IMM-urilor care participă la lanțurile de furnizare a producției de apărare, precum cele care susțin construcția de submarine din clasa Soryu.

Un alt plan este acela de a sprijini extinderea capabilităților IMM-urilor, cu accent pe înlocuirea întreprinderilor mici care sunt obligate să intre în faliment. În bugetul 2020, ATLA a solicitat finanțare de 30 milioane yeni pentru acest efort.

"Pentru a gestiona riscul în lanțurile de aprovizionare am solicitat finanțare pentru cercetarea și studierea măsurilor pentru a sprijini eforturile companiilor de a continua să producă echipamente în locul altor companii care intră în faliment sau se retrag din sector", a declarat purtătorul de cuvânt.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy