Japonia sprijină întreprinderile mici și mijlocii din sectorul de apărare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Agenția de achiziții, tehnologie și logistică (ATLA) a Ministerului Japonez al Apărării are în vedere introducerea unei serii de măsuri pentru a oferi sprijin financiar pentru întreprinderile mici și mijlocii din sectorul de apărare, transmite Jane.

ATLA a transmis că măsurile sunt în conformitate cu eforturile mai largi de a „menține și consolida” lanțurile de aprovizionare industriale pentru apărarea națională și de a consolida competitivitatea industriei de apărare a Japoniei. Se preconizează că măsurile de sprijin pentru IMM-uri vor fi introduse începând cu anul fiscal 2020, care începe în aprilie.

ATLA a declarat că una dintre măsurile propuse va fi susținută printr-o finanțare de 10.000 milioane yeni, acordată IMM-urilor care participă la lanțurile de furnizare a producției de apărare, precum cele care susțin construcția de submarine din clasa Soryu.

Un alt plan este acela de a sprijini extinderea capabilităților IMM-urilor, cu accent pe înlocuirea întreprinderilor mici care sunt obligate să intre în faliment. În bugetul 2020, ATLA a solicitat finanțare de 30 milioane yeni pentru acest efort.

"Pentru a gestiona riscul în lanțurile de aprovizionare am solicitat finanțare pentru cercetarea și studierea măsurilor pentru a sprijini eforturile companiilor de a continua să producă echipamente în locul altor companii care intră în faliment sau se retrag din sector", a declarat purtătorul de cuvânt.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel