Japonia lansează a treia navă de supraveghere a oceanelor din clasa Hibiki

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mitsui Engineering & Shipbuilding (E&S) a lansat la apă cea de-a treia navă de supraveghere maritimă din clasa Hibiki, transmite Jane.

Denumită Aki (cu numărul de inventar AOS 5203), nava cu două carene a fost lansată la apă pe 15 ianuarie, într-o ceremonie organizată la șantierul naval Tamano, din Okayama.

În mai 2018, Ministerul Apărării din Japonia a spus că nava de 67 m lungime va fi construită în cadrul unui contract atribuit companiei Mitsui E&S, iar costurile se ridică la 164 de milioane de dolari.

Nava, care are un deplasament de 3.048 de tone va intra în dotarea forțelor armate japoneze în martie 2021. Acesta va avea un sistem de senzori de supraveghere de ultimă generație față de cele montate pe primele două nave ale clasei - JS Hibiki (AOS 5201) și JS Harima (AOS 5202) - care au intrat în serviciu în 1991, respectiv 1992.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat, mai 2018, că noua navă este destinată să „îmbunătățească capacitatea Japoniei de a culege informații acustice pe fondul creșterii și extinderii activităților submarinelor de către țările vecine”.

Clasa Hibiki are o lățime de 30 m, o viteză maximă de 21 km/h și o autonomie standard de 3.800 mile marine. Nava are un echipaj format din 40 de marinari și este dotată cu o punte de zbor pentru operațiuni cu elicopterul.

Vezi și: Japonia are încă o navă fabricată din material compozit pentru operațiuni de deminare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel