Japonia are încă o navă fabricată din material compozit pentru operațiuni de deminare

Eduard Pascu |
Data publicării:

Șantierul naval Japan Marine United Corporation a lansat la apă cea de-a treia navă de deminare din clasa Awaji (MCMV), la comanda Forțelor Navale din Japonia (JMSDF), transmite Jane.

Nava care are 67 m lungime și a fost botezată Etajima (cu numărul pennant MSO 306), a fost lansată la apă pe 12 decembrie la șantierul naval din Yokohama și este de așteptat să intre în dotarea JMSDF în martie 2021.

La sfârșitul lunii august, JMSDF a solicitat aproximativ 118,8 milioane de dolari pentru anul fiscal 2020 pentru a construi a patra navă pentru deminare.

Potrivit JMSDF, nava din clasa Awaji are un echipaj de aproximativ 55 de militari, un deplasament de 690 de tone și un pescaj de 5,2 m. Fiecare navă, dintre cele aflate în funcțiune, este propulsată de două motoare diesel de 2.200 CP fiecare și poate atinge o viteză maximă de 14 kt.

Carena acestor platforme a fost construită dintr-un material compozit consolidat cu fibre pentru a reduce greutatea, precum și semnătura radar în timpul operațiunilor de deminare. Materialul este, de asemenea, foarte rezistent la coroziune, conform JMSDF.

Un purtător de cuvânt al JMSDF a declarat că navele din clasa Awaji sunt de așteptat să funcționeze mai mult de 30 de ani. Nava Etajima este echipată cu sisteme de supraveghere care pot localiza obiecte sub apă la distanțe lungi atât în timpul zilei, cât și noaptea.

Nava este dotată cu sistemul Mitsui E&S Holdings (EMDS) pentru identificarea și eliminarea minelor, precum și cu un sonar cu adâncime variabilă (VDS), conceput pentru detectarea, localizarea și clasificarea minelor. Nava Etajima are la bord vehicule subacvatice fără pilot (UUV-uri) pentru localizarea și distrugerea minelor aflate la mare adâncime.

Vezi și: Japonia a lansat la apă submarinul Toryu (SS 512), primul din lume echipat cu baterii lithium-ion

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel