Japonia investește masiv în F-35. Avioanele F-15 urmează să fie înlocuite

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Japonia intenționează să își înlocuiască 99 de avioane F-15 cu aparate F-35.

Aeronavele F-15 care urmează să intre în programul de înlocuire nu sunt compatibile cu modernizarea informează janes.com, astfel că Tokio s-a orientat în programul de apărare pe care îl desfășoară spre achiziționarea de avioane F-35.

Această decizie a fost confirmată de Itunori Onodera, fost ministru al Apărării. În cadrul unei reuniuni de partid care a avut loc în urmă cu două zile, oficialul nipon a precizat că Japonia a ajuns la „concluzia că 99 de avioane F-15 care sunt incompatibile modernizării vor fi înlocuite cu avioane F-35”.

La finalul lunii august a acestui an, ministerul japonez al Apărării a cerut un buget record pentru anul viitor vizând consolidarea forţei sale aeriene şi a scutului antirachetă împotriva ameninţărilor persistente ale Coreei de Nord şi Chinei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel