Japonia își poate dezvolta arsenal nuclear. Amenințarea pentru Rusia vine tot de la Est

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube
Foto: Armata Imperială Japoneză. Sursă: Captură YouTube

Chinezii atenționează că Japonia deține capacitatea de a dezvolta arsenal nuclear, ceea ce ar trebui să stârnească îngrijorare pentru Federația Rusă.

Potrivit publicației chineze Sohu, Japonia și-a dezvoltat tehnologia nucleară astfel încât poate să creeze arme nucleare într-un timp relativ scurt. Chinezii susțin că sub pretextul dezvoltării centralelor nucleare, Japonia a reușit să acumuleze suficient ”combustibil” nuclear, astfel încât Tokio are suficiente resurse pentru a crea șase mii focoase nucleare.

Chinezii îndeamnă în acest sens ca statele vecine Japoniei să fie vigilente, făcând referire directă la Rusia. Publicația chineză mai menționează că de-a lungul decenilor Statele Unite au descurajat dezvoltarea nucleară a Japoniei, dar Tokio care a devenit o putere economică are ambiții de a fi un jucător activ în arena internațională.

Amintim că, potrivit raportului SIPRI, publicat în cursul acestui an, numărul de focoase nucleare la nivel mondial era de 13.865 la începutul lui 2019, o scădere de 600 de unităţi comparativ cu începutul anului 2018. Estimarea include focoase active, aflate în depozit sau gata să fie dezafectate.

Nouă state deţin arme nucleare: SUA, Rusia, Marea Britanie, Franţa, China, India, Pakistan, Israel şi Coreea de Nord.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel