Japonia cumpără nouă avioane E-2D Advanced Hawkeye

DefenseRomania Team / 27 sep 2019 / 11:44

US Navy a anunțat o modificare a contractului acordat companiei Northrop Grumman, în valoare de 1,3 miliarde de dolari pentru producția și livrarea a nouă aeronave E-2D Advanced Hawkeye către Japonia, transmite defencebolg.

În noiembrie 2014, Ministerul Apărării din Japonia a selectat avionul produs de Northrop Grumman E-2D pentru a îndeplini o cerință emergentă de avertizare rapidă.

Japonia a folosit cealaltă variantă fabricată de Northrop Grumman, avionul E-2C Hawkeye din 1983 și este cel mai mare operator avioane E-2 din afara Statelor Unite. E-2D reprezintă un salt de două generații în tehnologia radar, permițând aeronavei să urmărească o gamă extinsă de amenințări. Aeronava poate fi, de asemenea, utilizată pentru asistență umanitară și asistență la dezastre pentru coordonarea echipajelor civile de urgență.

E-2D oferă interoperabilitate cu sistemele de aeronave de nouă generație ale aliaților SUA pentru a sprijini cooperarea regională de securitate. Pe 29 martie 2019, primul avion E-2D Advanced Hawkeye a fost livrat către Japanese Air Self-Defense Force (JASDF).

E-2D Hawkeyes are propulsoare turbo cu opt palete și motoare twin, oferindu-i peste o viteză de peste 500 km/h. Deși nu este la fel de rapid ca un jet, consumul redus de carburant îl menține în aer suficient de mult pentru a-și finaliza misiunea.

Vezi și: Japonia, primul client internațional al lui Boeing pentru avionul cisternă KC-46

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy