Japonia cumpără nouă avioane E-2D Advanced Hawkeye

DefenseRomania Team |
Data publicării:

US Navy a anunțat o modificare a contractului acordat companiei Northrop Grumman, în valoare de 1,3 miliarde de dolari pentru producția și livrarea a nouă aeronave E-2D Advanced Hawkeye către Japonia, transmite defencebolg.

În noiembrie 2014, Ministerul Apărării din Japonia a selectat avionul produs de Northrop Grumman E-2D pentru a îndeplini o cerință emergentă de avertizare rapidă.

Japonia a folosit cealaltă variantă fabricată de Northrop Grumman, avionul E-2C Hawkeye din 1983 și este cel mai mare operator avioane E-2 din afara Statelor Unite. E-2D reprezintă un salt de două generații în tehnologia radar, permițând aeronavei să urmărească o gamă extinsă de amenințări. Aeronava poate fi, de asemenea, utilizată pentru asistență umanitară și asistență la dezastre pentru coordonarea echipajelor civile de urgență.

E-2D oferă interoperabilitate cu sistemele de aeronave de nouă generație ale aliaților SUA pentru a sprijini cooperarea regională de securitate. Pe 29 martie 2019, primul avion E-2D Advanced Hawkeye a fost livrat către Japanese Air Self-Defense Force (JASDF).

E-2D Hawkeyes are propulsoare turbo cu opt palete și motoare twin, oferindu-i peste o viteză de peste 500 km/h. Deși nu este la fel de rapid ca un jet, consumul redus de carburant îl menține în aer suficient de mult pentru a-și finaliza misiunea.

Vezi și: Japonia, primul client internațional al lui Boeing pentru avionul cisternă KC-46

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel