Japonia, primul client internațional al lui Boeing pentru avionul cisternă KC-46

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Compania Boeing a anunțat că a început montajul pentru unul dintre cele două avioane cisternă KC-46 comandate de Japinia, transmite defenceblog.

„Aceasta este o zi foarte importantă pentru program și așteptăm cu nerăbdare să construim și să livrăm aceste avioane cisternă cu roluri multiple către Forța de Apărare a Aerului din Japonia (JASDF)”, a declarat Jamie Burgess, vicepreședintele Boeing și managerul programului KC-46. „De la puntea de încărcare îmbunătățită până la sistemul electronic modernizat, această cisternă aeriană va oferi capacități de neegalat pentru Japonia.”

Boeing a primit un contract de vânzare militară străină pentru un avion și servicii de logistică KC-46A în decembrie 2017. 

„Suntem mândri să sprijinim JASDF cu o linie de producție care accentuează calitatea, eficiența și siguranța”, a adăugat Bruce Dickinson, vicepreședinte și director general pentru programul Boeing 747/767.

Boeing construiește aeronave KC-46A atât pentru US Air Force, cât și pentru Japonia pe linia sa de producție pentru modelul 767 din Everett. În urma montajului inițial, muncitorii instalează sistemele militare unice ale cisternei la Modification Center. Aeronavele sunt apoi testate în zbor înainte de livrare.

Boeing a început să dezvolte KC-46A pentru US Air Force în 2011 și a livrat primul avion în ianuarie 2019. Japonia este primul client internațional al programului. Livrările către JASDF vor începe în 2021.

KC-46 va fi un multiplicator de forță în alianța de apărare a SUA-Japonia, certificată pentru a alimenta toate aeronavele din US Air Force și JASDF în siguranță. Construit pentru a transporta pasageri, marfă și pacienți, acesta va fi mai ușor de întreținut decât cisternele anterioare, îmbunătățind fiabilitatea și scăzând costurile ciclului de viață.

KC-46A este un derivat al comercialului 767-2C, un aparat care și-a dovedit fiabilitatea în timp. Boeing a livrat peste 1.150 de aparate 767 pentru transportul pasagerilor în întreaga lume.

Vezi și: Boeing a prezentat noul avion F-15 EX Advanced Eagle - Video

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel