Japonia cumpără din Norvegia rachete pentru avioanele F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

Compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace a anunțat, azi, că a semnat un contract în valoare de 49,2 milioane de dolari cu Forțele Aeriene din Japonia (JASDF) pentru a furniza rachete ghidate pentru avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II Joint Strike Fighters, transmite Jane.

"Comunitatea internațională de utilizatori F-35 se arată foarte interesată de Joint Strike Missiles (JSM). Kongsberg este foarte mândru că a fost selectat de Japonia pentru a furniza JSM pentru flota lor F-35", a declarat Eirik Lie, președintele Kongsberg Defense & Aerospace

Nu au fost furnizate detalii cu privire la numărul de rachete care urmează să fie furnizate și nici programul de livrare.

Această mișcare are loc după ce compania norvegiană a anunțat, pe 11 martie, că a semnat un contract pentru furnizarea unui număr nedezvăluit de JSM-uri „inițiale” pentru avioanele F-35 din Japonia. Valoarea contractului respectiv nu a fost dezvăluită.

Dezvoltarea JSM stand-off, care este singura rachetă cu rază lungă de acțiune care poate fi transportată intern în F-35, a început în 2008 și a fost finalizată la jumătatea anului 2018 după o serie de teste de validare.

JASDF a comandat 42 de avioane F-35A, iar până în prezent au fost livrate cel puțin 13. Unul a fost pierdut într-un accident în timpul unui exercițiu de luptă pe 9 aprilie. Serviciul intenționează să achiziționeze 105 avioane în configurația F-35As și alte 42 în configurația F-35B cu decolare scurtă și aterizare verticală.

Vezi și: Avioanele F-35A Lightning II ale Norvegiei au fost declarate gata de luptă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel