Japonia cumpără din Norvegia rachete pentru avioanele F-35

Eduard Pascu / 12 noi 2019 / 16:44

Compania norvegiană Kongsberg Defense & Aerospace a anunțat, azi, că a semnat un contract în valoare de 49,2 milioane de dolari cu Forțele Aeriene din Japonia (JASDF) pentru a furniza rachete ghidate pentru avioanele Lockheed Martin F-35 Lightning II Joint Strike Fighters, transmite Jane.

"Comunitatea internațională de utilizatori F-35 se arată foarte interesată de Joint Strike Missiles (JSM). Kongsberg este foarte mândru că a fost selectat de Japonia pentru a furniza JSM pentru flota lor F-35", a declarat Eirik Lie, președintele Kongsberg Defense & Aerospace

Nu au fost furnizate detalii cu privire la numărul de rachete care urmează să fie furnizate și nici programul de livrare.

Această mișcare are loc după ce compania norvegiană a anunțat, pe 11 martie, că a semnat un contract pentru furnizarea unui număr nedezvăluit de JSM-uri „inițiale” pentru avioanele F-35 din Japonia. Valoarea contractului respectiv nu a fost dezvăluită.

Dezvoltarea JSM stand-off, care este singura rachetă cu rază lungă de acțiune care poate fi transportată intern în F-35, a început în 2008 și a fost finalizată la jumătatea anului 2018 după o serie de teste de validare.

JASDF a comandat 42 de avioane F-35A, iar până în prezent au fost livrate cel puțin 13. Unul a fost pierdut într-un accident în timpul unui exercițiu de luptă pe 9 aprilie. Serviciul intenționează să achiziționeze 105 avioane în configurația F-35As și alte 42 în configurația F-35B cu decolare scurtă și aterizare verticală.

Vezi și: Avioanele F-35A Lightning II ale Norvegiei au fost declarate gata de luptă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy