Italia se alătură programului britanic Tempest

Tudor Curtifan / 12 sep 2019 / 09:33

Italia a anunțat oficial că se alătură proiectului Tempest, inițiat de Marea Britanie.

Programul Tempest urmărește construirea unui avion de luptă de ultimă generație. Până în prezent, Suedia s-a alăturat și ea programului.

Prin vocea lui Guerini Lorenzo, ministrul Apărării de la Roma, Italia a anunțat că se alătură proiectului privind dezvoltarea avionului de generația a șasea.

Ministrul italian a semnat o declarație de intenție și a subliniat că decizia Italiei de a se alătura Tempest reprezintă rezultatul muncii eficiente și este totodată o confirmare a industriei italiene de apărare.

 

Suedia și Italia, primii parteneri ai Marii Britanii în programul Tempest

 

Marea Britanie și Italia s-au angajat să coopereze împreună pentru dezvoltarea avionului și integrarea tehnologiilor avansate de la Eurofighter pe Tempest. Totodată, cele două state au anunțat că vor coopera și pentru a aduce îmbunătățiri aeronavei Typhoon Eurofighter.  

Așadar, Italia și Suedia devin primii doi parteneri internaționali ai Marii Britanii în ceea ce privește dezvoltarea Tempest, informează Janes. Țara scandinavă a anunțat că se alături proiectului în luna iunie a acestui an, deși decizia oficială ar urma să fie luată anul viitor.

În cursul anului trecut, Marea Britanie a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă Eurofighter Typhoon. Marea Britanie se așteaptă ca prin acest proiect să lanseze o nouă strategie de luptă a spaţiului aerian, menită să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy