Italia se alătură programului britanic Tempest

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Italia a anunțat oficial că se alătură proiectului Tempest, inițiat de Marea Britanie.

Programul Tempest urmărește construirea unui avion de luptă de ultimă generație. Până în prezent, Suedia s-a alăturat și ea programului.

Prin vocea lui Guerini Lorenzo, ministrul Apărării de la Roma, Italia a anunțat că se alătură proiectului privind dezvoltarea avionului de generația a șasea.

Ministrul italian a semnat o declarație de intenție și a subliniat că decizia Italiei de a se alătura Tempest reprezintă rezultatul muncii eficiente și este totodată o confirmare a industriei italiene de apărare.

 

Suedia și Italia, primii parteneri ai Marii Britanii în programul Tempest

 

Marea Britanie și Italia s-au angajat să coopereze împreună pentru dezvoltarea avionului și integrarea tehnologiilor avansate de la Eurofighter pe Tempest. Totodată, cele două state au anunțat că vor coopera și pentru a aduce îmbunătățiri aeronavei Typhoon Eurofighter.  

Așadar, Italia și Suedia devin primii doi parteneri internaționali ai Marii Britanii în ceea ce privește dezvoltarea Tempest, informează Janes. Țara scandinavă a anunțat că se alături proiectului în luna iunie a acestui an, deși decizia oficială ar urma să fie luată anul viitor.

În cursul anului trecut, Marea Britanie a dezvăluit planurile pentru noul avion de luptă RAF, Tempest, care va înlocui în cele din urmă Eurofighter Typhoon. Marea Britanie se așteaptă ca prin acest proiect să lanseze o nouă strategie de luptă a spaţiului aerian, menită să mențină statutul Regatului Unit de mare mare putere militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel