Italia lansează un apel către Germania în criza COVID-19: 'Dacă suntem o Uniune, acum este timpul să o dovedim'

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Camioane ale Armatei italiene care transportă sicriele cu morții răpuși de COVID-19 la Bergamo
Camioane ale Armatei italiene care transportă sicriele cu morții răpuși de COVID-19 la Bergamo

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, le-a lansat un apel solemn germanilor în favoarea unei solidarităţi europene întărite pentru depăşirea 'tsunamiului' provocat de pandemia de COVID-19, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Dacă suntem o Uniune, acum este timpul să o dovedim', scrie Giuseppe Conte într-un articol de opinie ce va apărea joi în săptămânalul german Die Zeit.

'Avem nevoie de o strategie de relansare economică (...). Toate statele europene trebuie să-şi aducă contribuţia, fără excepţie', adaugă premierul italian, a cărui ţară este unul dintre membrii fondatori şi stâlpii Uniunii.

Această 'solidaritate trebuie să se exprime într-un plan comun care să garanteze, prin transparenţa şi rigoarea tuturor participanţilor, că nu se va ajunge la o uniune de transferuri', mai spune Conte.

 

Italia și Spania doresc sprijin financiar masiv din partea UE

 

Italia şi Spania, statele cele mai afectate până în prezent de pandemie şi având finanţe publice fragile, doresc un sprijin financiar masiv din partea UE pentru a face faţă consecinţelor sanitare, economice şi sociale ale crizei.

Susţinute de Franţa, ele pledează pentru o mutualizare a datoriilor statelor din zona euro, ce ar putea lua forma unor 'coronabonduri', ceea ce state din nord, în frunte cu Germania şi Olanda, refuză.

'Trebuie să examinăm instrumentele adecvate pentru o situaţie fără precedent, iar aceasta fără prejudecăţi sau vetouri a priori', mai scrie Giuseppe Conte, subliniind că 'obiectivul este ca toţi împreună să ieşim din această criză cât mai curând posibil, mai puternici şi mai uniţi'.

Mai departe, Conte compară pandemia care a îngenuncheat Italia cu 'un tsunami care, asemeni unui război, lasă economia în ruine şi oamenii cu traumatisme'.

'Este o situaţie teribilă pe care nu m-am gândit niciodată că o voi trăi în calitate de cetăţean sau în calitate de preşedinte al Consiliului de miniştri', mai scrie Conte în Die Zeit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel