Italia ar putea cumpăra avioane de cercetare Gulfstream G550

Eduard Pascu |
Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare către Guvernul Italiei de aeronave Gulfstream G550 pentru misiuni de război electronic, recunoaștere și avertizare timpurie.

Contractul cu un cost estimat de 500 de milioane de dolari va fi intermediat de Agenția de Cooperare în Securitate și Apărare după aprobarea Congresului.

Guvernul Italiei a solicitat să cumpere aeronave Gulfstream G550 pentru misiuni de război electronic, recunoaștere și avertizare timpurie cu condiția ca aeronavele să fie echipate cu: patru sisteme multifuncționale de distribuție a informațiilor - sistem radio tactic comun (MIDS JTRS) (2 instalate, 2 piese de schimb); trei dispozitive de securitate GPS, patru sisteme de comunicații RIO (2 instalate, 2 piese de schimb). De asemenea, sunt incluși senzori de avertizare antirachetă, seturi de contramăsuri AN/ALE-47 (CMDS), sisteme electro-optice și infraroșii MX-20HD, radare Osprey 50 AESA, echipamente AISREW ISR, echipamente de comunicații sigure, sisteme de identificare prieten sau dușman. La toate acestea se adaugă sisteme la sol pentru procesarea datelor și pregătirea echipajului, echipamente de sprijin la sol, publicații și date tehnice, inginerie guvernamentală, servicii de asistență tehnică și logistică, testare și certificare a zborului și alte elemente conexe de sprijin logistic și de programe. 

Această vânzare propusă va sprijini politica externă a SUA și securitatea națională, contribuind la îmbunătățirea securității unui aliat NATO, care este un partener important pentru stabilitatea politică și progresul economic în Europa, se arată în comunicatul de presă al Deparatmentului de Stat al SUA.

Vânzarea propusă sprijină și completează eforturile continue ale Italiei de a-și moderniza capacitatea de supraveghere aeriană, de recunoaștere și de război electronic și crește interoperabilitatea dintre Forțele Aeriene ale SUA și Forța Aeriană Italiană (ITAF).

Contractorul principal va fi L3Harris, Greenville, TX.

Citește și: Marocul va primi primul avion Gulfstream G550 ISR/SIGINT plătit de Arabia Saudită și EAU

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel