Marocul va primi primul avion Gulfstream G550 ISR/SIGINT plătit de Arabia Saudită și EAU

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Avion Gulfstream G550 ISR
Avion Gulfstream G550 ISR

Pe 1 decembrie, site-ul arab specializat în probleme militare și de apărare defense-arabic.com a informat că Marocul va primi primul avion Gulfstream G550 ISR/SIGINT pentru misiuni de război electronic, recunoaștere și avertizare timpurie.

În 2019, Marocul a contractat patru aeronave Gulfstream G550 ISR/SIGINT. Aeronava are posibilități de supraveghere și cercetare electronică performante, de ultimă generație, iar în ceea ce privește războiul electronic, aeronava poate bruia ținte și poate oferi informații false radarelor (n.t. - bruiaj de imitație), indiferent dacă este vorba de radarele de supraveghere de la sol, radarele sistemelor de apărare antiaeriană sau de cele instalate la bordul avioanelor de luptă sau de cercetare inamice.

Costul avioanelor nu va fi suportat de Maroc, ci de Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite. Arabia Saudită dorește să își intensifice ajutorul acordat Marocului, deoarece a acceptat să participe la campania militară a coaliției arabe din Yemen.

Deși cele patru avioane au fost comandate de la compania americană "Raytheon", acestea vor fi echipate cu sisteme de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR) de la compania israeliană "Elta", pe lângă alte echipamente pentru monitorizarea informațiilor și bruierea sistemelor de apărare antiaeriană.

Comentariul autorului: Aeronavele Gulfstream au fost dezvoltate pentru aviația civilă și se remarcă prin calitatea parametrilor de zbor și eleganța designului. Fiind o platformă versatilă, dintre variantele de serie, G550 are caracteristicile necesare și a fost adaptată pentru a răspunde cerințelor militare privind îndeplinirea misiunilor de cercetare electronică ISR/SIGINT.

Printre țările care au mai achiziționat platforme Gulfstream G550 adaptate pentru misiuni ISR/SIGINT se numără Israelul și Australia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel