Italexit? Giuseppe Conte, asigurări după îngrijorările UE

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Şeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a reafirmat luni angajamentul european al ţării sale, în pofida puternicelor disensiuni cu executivul UE, care consideră că bugetul său nu respectă regulile europene, informează AFP.

"Citiţi bine de pe buzele mele: pentru Italia, nu există nicio şansă pentru un Italexit, de ieşire din UE sau din zona euro", a dat asigurări Conte în engleză în timpul unei întâlniri cu presa străină la Roma, reluând un mesaj deja formulat sâmbătă de doi dintre vicepremierii săi populişti, Luigi Di Maio şi Matteo Salvini.

Italia nu intenţionează să părăsească zona euro sau Uniunea Europeană, au declarat sâmbătă liderii celor două partide populiste ale ţării, aflate la guvernare. Cu toate acestea, atât Salvini, cât şi Di Maio spun că vor să schimbe modul în care funcţionează UE.

Trezoreria Italiei a comunicat luni Comisiei Europene că îşi menţine nemodificate planurile bugetare, dar a promis că va respecta cu stricteţe obiectivele pe care şi le-a fixat, fără a majora mai mult deficitul sau datoria. Bruxellesul a solicitat joi autorităţilor de la Roma să îi ofere "clarificări" cu privire la planurile sale bugetare. Comisia a vorbit despre un derapaj bugetar "fără precedent" şi a atras atenţia asupra riscului grav al nerespectării regulilor europene.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel