Israelul se confruntă cu un “boicot tacit” din partea Occidentului privind continuarea războiului în Gaza

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF
Intervenția militară a Israelului în Fâșia Gaza pentru distrugerea organizației teroriste Hamas. Foto: IDF

Radiodifuzorul de stat Kan a relatat că Israelul încearcă să găsească modalități alternative pentru a obține mijloace de luptă și materii prime necesare completării golurilor apărute la unele componentele vitale ducerii luptei. Un oficial de securitate a declarat: "Criticile tot mai mari și delegitimizarea din partea diferitelor părți pun în pericol continuarea înarmării și transferului de muniții și arme pentru Israel".

Oficialul a subliniat că "tensiunea cu Statele Unite asupra operațiunii de la Rafah și a chestiunii umanitare din Gaza va afecta, de asemenea, dorința americană de a continua să ajute Israelul cu aceeași forță".

Într-adevăr, există țări care nu mai furnizează arme Israelului și pun în aplicare un "boicot tacit". Alții au anunțat că sunt restricționați de legile țării care nu le permit să vândă arme țărilor aflate în conflict, iar alții țin Israelul în așteptarea aprobărilor.

"De exemplu, Italia nu mai este dispusă să vândă Israelului arme pentru nave, la fel și Canada, care a furnizat Tel Avivului subcomponente precum carduri electronice, cipuri de diferite tipuri și zeci de subcomponente care sunt, de asemenea, folosite de sistemul în Iron Dome. Franța și Germania amenință să boicoteze și să oprească furnizarea de echipamente militare. În plus, există și o lipsă de muniție din cauza cursei globale a înarmărilor, când toate țările lumii sunt în pregătire. Nu există stocuri în Europa. Toată lumea este dornică să cumpere mijloace mai avansate".

Recent, au apărut informații conform cărora Statele Unite iau în considerare întârzierea transporturilor de ajutoare militare către Israel, ca o modalitate de a-i presa pe factorii de decizie. Săptămâna trecută, un înalt oficial israelian a declarat pentru ABC că "Statele Unite amână transporturile de ajutoare militare către Israel".

"La începutul războiului, transporturile au ajuns într-un ritm foarte rapid, dar acum durează mult mai mult. Suntem pe deplin conștienți de frustrarea SUA privind desfășurarea războiului, deși motivul nu este tocmai clar". Sursa israeliană a mai susținut că există o lipsă de obuze de artilerie de 155 mm, precum și de proiectile de tanc de 120 mm.

Oficialii de la Washington au negat aceste aspecte și au spus că nu a existat nicio schimbare în politica de transfer de ajutor.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel