Israelul are nevoie de întăriri și cere SUA bombe aeriene ghidate de mare precizie, precum și rachete pentru sistemul de apărare Iron Dome

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bombe JDAM Sursa foto: US AFCENT
Bombe JDAM Sursa foto: US AFCENT

Forțele de Apărare Israeliene se bazează pe aviație pentru a lovi țintele din Fâșia Gaza, deși potrivit fostului prim-ministru Yair Lapid, o incursiune terestră „nu este exclusă”.

Israelul a solicitat Statelor Unite bombe ghidate de înaltă precizie și rachete interceptoare suplimentare pentru complexele sale de apărare antiaeriană și antirachetă Iron Dome, potrivit unui oficial militar israelian și a unui oficial american de la Departamentul Apărării, a precizat CNN, pe 9 octombrie.

Oficialul israelian a spus că solicitarea înaintată către americani include Joint Direct Attack Munitions, sau JDAM, un kit care transformă o bombă nedirijată într-o armă „inteligentă” de precizie. Israelul a folosit bombe ghidate cu precizie pentru a lovi din aer ținte din Gaza.

Iron Dome / Ministerul Israelian al Apararii

Israelul solicită, de asemenea, mai multe rachete interceptoare pentru sistemul său Iron Dome, care deși a interceptat multe dintre rachetele lansate din Gaza, a fost copleșit de numărul mare, permițând unora să treacă și să lovească Israelul.

Hamas a tras peste 4.000 de rachete asupra Israelului, a declarat, duminică, ambasadorul israelian în Statele Unite, Michael Herzog, pentru CNN. În aceste condiții nu este exclus ca sistemele Iron Dome israeliene să fi rămas pur și simplu fără muniție.

Oficialul israelian a mai spus că armata israeliană ar putea solicita mai multe capabilități și arme, în funcție de modul în care se desfășoară campania Israelului împotriva Hamas. 

„Pe măsură ce alte evenimente evoluează, atunci vom avea nevoie și de alte elemente”, a spus oficialul.

Prima vânzare internațională de muniție JDAM s-a făcut în anul 2000, achiziția fiind făcută de Israel.

Bombele ghidate JDAM, inclusiv în versiunea cu rază mare de acțiune (JDAM-ER) de până la 72 de km, sunt folosite și de aviația ucraineană în războiul de apărare împotriva Rusiei. Precizia bombei JDAM ghidate prin GPS este una deosebită, eroarea la țintă fiind mai mică de 5 m. Munițiile JDAM au o greutate care variază între 230 și 910 kg.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel