Israelul afirmă că doi lideri militari de rang înalt ai Hamas au fost uciși de IDF

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un militant Hamas care, potrivit Israelului, a condus o unitate de comando care a împușcat civili în atacul de săptămâna trecută din sudul Israelului a fost ucis într-un atac aerian, a anunțat sâmbătă armata.

Aviația militară israeliană "l-a ucis pe Ali Qadi, un comandant al trupelor de comando 'Nukhba' (de elită) a Hamas", se arată într-un comunicat.

Un oficial Hamas a declarat pentru AFP că gruparea palestiniană nu are "niciun comentariu de făcut" cu privire la anunţul făcut de Armata israeliană.

Oficialul, care a vorbit sub protecția anonimatului, a confirmat că Qadi, în vârstă de 37 de ani, era comandant de unitate în cadrul forței de elită a Hamas.

IDF afirmă că Ali Qadi, un comandant de companie în așa-numita unitate Nukhba, a fost ucis într-un atac cu dronă, pe baza informaţiilor oferite de agenția de securitate Shin Bet și de Direcția de Informații Militare a IDF.

Atât oficialul palestinian, cât și declarația militară israeliană au afirmat că Qadi a fost unul dintre cei peste 1.000 de prizonieri palestinieni eliberați de Israel în 2011 în schimbul unui soldat, Gilad Shalit, capturat de Hamas în 2006.

Qadi a fost arestat de Israel în 2005 pentru răpirea și uciderea unui bărbat israelian pe care presa l-a identificat la acea vreme ca având legături agenției de securitate internă Shin Bet.

Anterior, sâmbătă, IDF a declarat că un comandant militar de rang înalt al Hamas, care conducea operațiunile aeriene ale grupării în orașul Gaza, a fost ucis în lovituri aeriene israeliene.

Murad Abu Murad a fost ucis în cursul zilei trecute, când avioane de luptă au lovit un centru operațional al Hamas de unde grupul își desfășura "activitatea aeriană", a precizat armata. Nu a existat o confirmare imediată din partea Hamas cu privire la soara lui Murad Abu Murad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel