Șeful forțelor aeriene ale Hamas a fost ucis: IDF îndeamnă locuitorii din nordul Gaza să folosească coridoarele de evacuare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) afirmă că a ucis un membru de rang înalt al grupării teroriste Hamas într-un raid aerian efectuat în Fâșia Gaza în cursul nopții. Lovitura, care a vizat un sediu din care gruparea teroristă își gestiona activitatea aeriană, l-a ucis pe Murad Abu Murad, șeful dispozitivului aerian al Hamas, potrivit IDF.

FDI afirmă că Abu Murad "a jucat un rol important în coordonarea teroriștilor în timpul masacrului" de la sfârșitul săptămânii trecute, care a inclus atacatori care au intrat în Israel din aer pe deltaplane, potrivit The Times of Israel.

În lovituri efectuate în cursul nopții, FDI afirmă că a lovit zeci de locații aparținând forțelor de comando ale Hamas, care au condus infiltrarea în Israel la 7 octombrie.


IDF le spune locuitorilor din Gaza să părăsească nordul Fâșiei folosind coridoarele de evacuare între orele 10.00 și 16.00.

 

Într-un mesaj în limba arabă, Forțele de Apărare ale Israelului le spune locuitorilor din nordul Fâșiei Gaza că trebuie să se deplaseze în partea sudică a enclavei folosind coridoarele de evacuare între orele 10.00 și 16.00.

,,Dacă vă pasă de dumneavoastră și de cei dragi, mergeți spre sud conform instrucțiunilor. Fiți siguri că liderii Hamas au avut grijă de ei înșiși și se pun la adăpost de loviturile din regiune", spune Armata israeliană.

IDF a notificat Națiunile Unite că întreaga populație palestiniană de la nord de Wadi Gaza ar trebui să se mute în sudul Fâșiei.

Mesajul indica faptul că FDI s-ar putea pregăti să lanseze o invazie terestră după o săptămână de bombardamente aeriene ca răspuns la atacul Hamas de sâmbăta trecută. Teroriștii Hamas au ucis 1.300 de persoane, în marea lor majoritate civili.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel