Israelul achiziționează aeronave de realimentare Boeing KC-46 A, afișând astfel determinarea privind un posibil atac asupra instalațiilor nucleare iraniene

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Israelul a semnat o comandă de achiziție în valoare de 927 de milioane de dolari pentru 4 avioane de realimentare Boeing KC-46A pentru forțele sale aeriene, livrările fiind programate să înceapă în 2025.

Aparatele vor înlocui aeronavele multifuncționale Boeing 707 vechi de zeci de ani pe care Israelul le folosește în prezent pentru realimentarea în aer.

Noile aeronave ar ajuta Israelul să-și demonstreze seriozitatea cu privire la posibilitatea unui atac anunțat îndelung asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.       

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, a mulțumit Departamentului de Apărare al SUA  pentru ceea ce el a descris drept aprobarea rapidă a achiziției aeronavelor KC-46A, despre care a spus că va "permite IDF să facă față provocărilor de securitate din apropiere și depărtare".

În 2020, Departamentul de Stat al SUA a aprobat o posibilă vânzare de până la 8 avioane Boeing KC-46A și echipamente aferente către Israel, pentru un cost total estimat de 2,4 miliarde de dolari. Acesta a cerut Israelului să anticipeze datele de livrare, dacă este posibil.

Israelul a salutat retragerea fostului președinte american Donald Trump din acordul nuclear cu Iranul încheiat în 2015, pe care l-a considerat insuficient pentru a priva Iranul de mijloacele necesare pentru a construi o bombă nucleară.

În vreme ce actuala administrație americană și alte puteri mondiale încearcă să revigoreze acordul, Israelul a indicat că ar putea recurge în cele din urmă la acțiuni proactive.

Forțele aeriene israeliene au declarat că avioanele sale Boeing 707 au mai mult de 45 de ani și suferă de o lipsă de piese de schimb.

Într-un articol publicat în jurnalul Forțelor Aeriene în martie 2021 se arăta că avioanele KC-46A vor putea transporta cu 30% mai mult combustibil, în timp ce consumă mai puțin combustibil pentru ele însele. "Acest lucru ne va permite să ne îmbunătățim în mod semnificativ raza de zbor", declara un ofițer israelian.

,,De asemenea, aceste avioane pot alimenta alte aeronave în timp ce ele se alimentează în același timp de la un alt KC-46A, o capacitate pe care modelele Boeing 707 nu o au. Acest lucru le extinde, teoretic, raza de acțiune la infinit", a mai precizat oficialul.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel