Israelul a efectuat bombardamente ample asupra pozițiilor militare a milițiilor iraniene din Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Israeli Air Force Facebook
Sursă foto: Israeli Air Force Facebook

Forțele Aeriene Israeliene au efectuat mai multe bombardamente asupra unor baze ale milițiilor iraniene din Siria.

Atacurile aeriene ale Israelului au avut loc în Alep, potrivit publicației Daily Sabah. Totodată, Jerusalem Post, care citează surse din presa siriană, anunță că atacurile au vizat baze militare și un centru de cercetare de pe teritroiul sirian, centru unde sursele occidentale au informații că trupele lui Bashar al-Assad dezvoltă împreună cu cercetărorii iranieni arme chimice.

Potrivit presei siriene, acesta este a cincea oară când aeronavele israeliene efectuează bombardamente în Siria, în ultimele două săptămâni.

Cei de la Jerusalem Post precizează că presupusurile atacuri ale Israelului au venit din direcția Iordaniei și Irakului, în timp ce ultimele bombardamente au fost efectuate din direcția Libanului. 

Publicația Al-Arabiya precizează că centrul de cercetare vizat de Aviața israeliană a fost distrus complet. În cadrul atacurilor din Alep, Forțele Aeriene Israeliene au distrus mai multe depozite de muniții ale milițiilor iraniene, care luptă în Siria alături de regimul Bashar al-Assad.

Atacurile par a fi fost parte a unei operațuni mai ample a Israelului. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a anunțat că după atacul pozițiilor milițiilor iraniene din Alep, Forțele Aeriene Israeliene au efectuat bombardamente și la est de Alep, în orașul Al-Mayadeen.

Nu se cunoaște numărul deceselor după bombardamentele aviației israeliene. Totodată, Tel Aviv-ul nu a oferit nicio infromație oficială în acest sens, dar Israelul nu oferă de regulă foarte multe informații cu privire la acțiunile militare pe care le efectuează în Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel