Israelul a amânat ofensiva terestră în Fâșia Gaza până la momentul în care SUA vor transfera sisteme de apărare antiaeriană în regiune

Darius Muresan |
Data publicării:
Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres
Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres

Conform unor surse Wall Street Journal, Israel a acceptat să amâne invadarea terestră a Fâșiei Gaza, permițând astfel Statelor Unite să trimită rapid sisteme de apărare antirachetă în regiune, conform informațiilor furnizate de oficiali israelieni și americani, citate de Reuters.

Amintim și că negociatorul cheie al Hamas a făcut declarații cu privire la soarta celor peste 200 de ostatici ținuți în Gaza afirmând că toți civilii vor fi eliberați, dacă sunt îndeplinite condițiile potrivite.

Khaled Meshaal este o figură puternică în cadrul Hamas și este venerat ca un martir în viață, după ce a supraviețuit unei încercări israeliene de asasinare acum aproape trei decenii.

În prima sa intervenție televizată occidentală de la atacurile din 7 octombrie, el a declarat că civilii ținuți de Hamas vor fi eliberați dacă Israelul reduce intensitatea bombardamentelor asupra Gaza.

"Permiteți-le să oprească această agresiune, iar mediatorii precum Qatar și Egipt, precum și unele țări arabe și altele vor găsi o modalitate de a-i elibera și îi vom trimite acasă", a spus el.

El a spus că eliberarea ostaticilor nu poate avea loc în timp ce ofensiva aeriană a Israelului rămâne atât de intensă.

"Vrem să oprim bombardamentele aleatorii, distrugerea totală, genocidul, astfel încât soldații al-Qassam să-i poată lua din locurile lor și să-i predea Crucii Roșii sau oricui altcuiva" a spus Khaled Meshaal.

"Avem nevoie de condițiile potrivite pentru a permite eliberarea lor", a mai spus el.

Meshaal a repetat afirmațiile conform cărora 22 de ostatici au murit în urma atacurilor aeriene israeliene de la momentul capturării lor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel